Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Cursuri suspendate în trei şcoli din Maramureş, din cauza zăpezii

0
15 Jan 2019 12:15:45
Autor: Angela Sabau
Zăpada a căzut necontenit în ultiele zile în Maramureş    Foto: Facebook
Zăpada a căzut necontenit în ultiele zile în Maramureş    Foto: Facebook

Aproximativ 100 de elevi de la trei şcoli din judeţ au rămas acasă, după ce directorii unităţilor de învăţământ au solicitat suspendarea cursurilor. Ninsorile abundente din ultimele zile au făcut ca acesul la şcolile din Boiu Mare, Vima Mică şi Preluca Nou să fie foarte dificil, astfel că elevii au rămas acasă până când ISJ Maramureş va lua o altă decizie. Localtăţile sunt situate în zone de munte, izolate.


UPDATE: Cursurile Colegiului Economic din Cavnic au fost suspendate până în 18 ianuarie.

Ştirea iniţială:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a aprobat cererea Asociaţiei Elevilor din Maramreş de suspendare a cursurilor la Şcoala Gimnazială ”Dr. Teodor Mihali” Baia Mare, Şcoala Gimnazială Vima Mică, structura Aspra şi Şcoala Gimnazială ”Augustin Buzura” Copalnic Mănăştur, structura Preluca Nouă.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat respectarea prevederile legislaţiei în vigoare (suspendarea cursurilor se efectuează la cererea directorului unităţii de învăţământ, în baza hotărârii Consiliului de Administraţie, respectiv aprobării Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean). Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş a precizat că până la începerea şedinţei de lucru, nu au fost înregistrate solicitări de suspendare a cursurilor din partea conducerilor de unităţi de învăţământ din Baia Mare.

Circulaţia feroviară, reluată

Poliţia Transporturi Feroviare a comunicat reluarea circulaţiei rutiere pe calea ferată, pe relaţia Baia Mare-Satu Mare. Circulaţia a fost întreruptă ieri, pentru deszăpezire. Două trenuri pe relaţia Satu Mare -Baia Mare şi Baia Mare - Satu Mare au fost anulate. Trenul nr 4313 Baia Mare - Satu Mare, înzăpezit între staţiile de cale ferată Apa şi Seini, a sosit cu o întârziere de 211 minute, iar trenul Nr. 4314  Baia Mare -Satu Mare a plecat cu o întârziere de 57 minute.

 
Mai puteţi citi:
Maramureşul, îngropat în nămeţi. Filtre de poliţie, la baza Pasului Gutâi. Maşinile neechipate corespunzător sunt întoarse din drum

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările