Directoarea de spital cu diplomă falsă, condamnată. Simona Cremene şi-a recunoscut vina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Cremene   Foto: Facebook/simona.cremene
Simona Cremene   Foto: Facebook/simona.cremene

Directoarea administrativă a Spitalului Judeţean din Baia Mare, Simona Cremene, a fost condamnată la închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă. Cremene a recunoscut că şi-a falsificat diploma pentru a putea ocupa funcţia de director administrativ al spitalului.

Noi detalii ies la iveală în cazul directoarei cu diplomă falsă de la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Simona Mihaela Cremene a fost timp de patru ani director administrativ, prezentând o diplomă falsă de studii.

Practic ea s-a folosit de diploma unei alte persoane, pe care a modificat-o. A schimbat poza şi nota, în loc de 7,26, făcând 9,26. Este vorba despre o rudă a unui medic, căruia i-a solicitat să îi arate diploma rudei care absolvise facultatea, motivând că nu-şi aminteşte ce materii au făcut în şcoală. Ea şi-a modificat singură diploma şi s-a prezentat cu copia la concurs.

Simona Cremene a prezentat o copie xerox a unei diplome eliberată în 2013 de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare – Facultatea de Ştiinţe. Documentul atesta că este licenţiată în ştiinţe economice – domeniul management, însă autenticitatea diplomei nu a fost verificată. Deşi i s-a cerut să aducă şi diploma în original, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Cu toate acestea, comisia a validat dosarul şi Cremene a fost admisă pe postul de director administrativ, potrivit Libertatea.

Cremene a demisionat din funcţia de director administrativ după ce a fost reţinută pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, însă nu a demisionat din funcţia de consilier judeţean pe care o deţine. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, spune că nu o va demite, pentru că mandatul ei va înceta de drept în momentul în care instanţa se va pronunţa. De fapt, când hotărârea instanţei va rămâne definitivă. 

„În ceea ce priveşte încetarea mandatului de consilier judeţean deţinut de Simona Cremene, acesta va înceta de drept, fără depunerea demisiei, odată cu dispunerea sentinţei ca fiind definitivă de către instanţă.”, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Angajată din 2010, consilier judeţean din 2020

Simona Mihaela Cremene s-a angajat la Spitalul Judeţean din Baia Mare în 2010, având funcţia de şef birou administrativ. A ajuns director administrativ în 2018, după ce au fost contopite două servicii: Tehnic şi Administrativ.

La alegerile locale din 2020 a fost aleasă consilier judeţean din partea PMP.

Procurorii maramureşeni au descins joi, 31 martie, la Spitalul Judeţean, de unde au ridicat mai multe documente pentru acest dossar. Dar percheziţii au avut loc şi la domiciliul acesteia. Ea a fost iniţial reţinută pentru 24 de ore, apoi plasată în arest preventiv şi cercetată pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

Directoarea administrativă a Spitalului Judeţean Baia Mare, la audieri. „A obţinut postul cu diplome false“

Ea a restituit salariile încasate ilegal în valoare de 234.455 de lei, după ce a început cercetarea.

Pentru că şi-a recunoscut vinovăţia, i s-a stabilit o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi va respecta un program de supraveghere de patru ani. De asemenea, nu va mai putea ocupa o funcţie publică sau de conducere timp de cinci ani.

Hotărârea instanţei nu este definitivă

Acordul a fost validat, însă hotărârea instanţei nu este definitivă.

„În baza prevederilor art. 38 alin. (1) şi (2) din Codul penal, raportate la dispoziţiile art. 39 alin. (1) lit. b) din acelaşi cod, aplică inculpatei pedeapsa principală cea mai grea dintre cele stabilite, menţionate mai sus, de 2 ani de închisoare, la care adaugă 6 luni de închisoare, reprezentând sporul obligatoriu de 1/3 din celelalte pedepse principale stabilite, rezultând o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare. În temeiul dispoziţiilor art. 45 alin. (2) din Codul penal, aplică inculpatei pedepsele complementare ale interzicerii exercitării drepturilor prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi k) din Codul penal, pentru o perioadă de 5 ani. În baza dispoziţiilor art. 45 alin. (5) din Codul penal, instanţa va aplica inculpatei pedepsele accesorii prevăzute în art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi k) din Codul penal. În temeiul prevederilor art. 91 alin. (1) din Codul penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi a stabili un termen de supraveghere de 4 ani, potrivit dispoziţiilor art. 92 alin. (1) din Codul penal, termen care se va calcula de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri”, se arată în soluţia pe scurt publicată de Judecătoria Baia Mare. 

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Armata rusă s-a retras de pe Insula Şerpilor. „Un gest de bunăvoinţă“, anunţă Moscova, o victorie a ucrainenilor, susţine Kievul

Executivul a aprobat reducerea preţului la carburant cu 50 de bani. Ministrul Energiei: 25 de bani, reducere comercială aplicată voluntar de benzinării

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite