Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Două localităţi din Maramureş au intrat în carantină zonală pentru 14 zile

0
9 Feb 2021 16:32:45
Autor: Larisa Matei
Cei care vor traversa localităţile vor avea nevoie de declaraţie pe proprie răspundere. Sursa foto: Instituţia Prefectului Maramureş
Cei care vor traversa localităţile vor avea nevoie de declaraţie pe proprie răspundere. Sursa foto: Instituţia Prefectului Maramureş

Două localităţi din Maramureş au intrat în carantină zonală, după ce incidenţa infectărilor cu noul coronavirus a crescut foarte mult. Oamenii se întorc la declaraţiile pe proprie răspundere.

Începând de marţi, 9 februarie, localităţile Gârdani şi Poienile Izei au intrat în carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile. Motivul care a dus la această decizie a constat în rata ridicată de infectare a cazurilor cu coronavirus,
 
Astfel, cetăţenii din cele două localităţi sunt nevoiţi din nou să respecte noile reguli impuse de către autorităţi. Pe durata menţionată se interzice intrarea şi ieşirea din localităţile carantinate prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere. 
 
Totodată se interzice circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor, cu excepţia motivelor bine justificate, în baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. eşirea persoanelor din locuinţă este permisă doar pe bază de declaraţie pe propria răspundere, legitimaţie de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator, după caz.
 
În ceea ce priveşte slujbele religioase, cele cu caracter colectiv se pot oficia în lăcaşurile de cult, fără accesul publicului, putând fi transmise în mass-media sau online. Slujbele religioase cu caracter privat (botezuri, cununii, înmormântări) se pot oficia în lăcaşurile de cult, cu participarea a maximum 16 persoane (numărul ce include şi persoanele care oficiază slujba religioasă).
 
Accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult se permite doar pentru rugăciuni cu caracter individual, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de patru mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum doi metri între persoane. Slujbele religioase care se vor oficia în aer liber se vor desfăşura cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane.
 
De asemenea, în condiţiile actuale, cursurile de învăţământ se vor desfăşura în cele două localităţi carantinate zonal doar în sistem online. 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum se poate traversa o localitate aflată în carantină pentru a ajunge la locul de muncă. Modelul adeverinţei de angajator

Statistica după prima zi de şcoală din semestrul al II-lea: 13 şcoli, în carantină

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările