Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Focar de infecţie COVID-19 la un cămin de îngrijire a persoanelor vârstnice: 38 de persoane confirmate

0
29 Sep 2020 18:22:48
Autor: Larisa Matei

38 de persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2 la un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Baia Sprie. Primele cazuri au fost depistate în data de 13 septembrie, când nouă persoane au fost confirmate a fi pozitive.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a confirmat focarul existent la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Mare. Cele 29 de noi cazuri au fost confirmate la beneficiari ai serviciilor de asistenţă socială dar şi la angajaţi. Este vorba despre un asistent medical şi două persoane auxiliare sanitare. 
 
”Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a declarat focar la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Sprie. Toate aceste persoane au fost mutate şi izolate în cadrul centrului rezidenţial şi beneficiază de asistenţă medicală zilnică, asigurată de personal medical în colaborare permanentă cu medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş. Contacţii direcţi au fost carantinaţi. Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a dispus efectuarea dezinfecţiei şi au fost luate toate măsurile de protecţie individuală”, au transmis reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş. 
 
De asemenea, se efectuează anchetă epidemiologică. 
 
Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean Alba. Peste 20 de medici şi asistente au fost testaţi pozitiv

Omenirea depăşeşte pragul de un 1 milion de morţi de COVID-19. Jumătate dintre decese, în doar patru ţări

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările