Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Legenda fantomei de la Cicârlău care sperie şoferii. Baia Mare are şi ea casele sale bântuite

0
26 Mar 2015 09:58:34
Autor: Dragos Hojda

Maramureşul are locurile sale bântuite. Cea mai cunoscută poveste este cea a fantomei de la Cicârlău, care sperie şoferii care circulă prin zonă chiar şi în ziua de astăzi.

Pentru cei care nu ştiu, comuna Cicârlău este o localitate situată la câţiva kilometri de municipiul Baia Mare. Aici se vorbeşte despre fantoma unei tinere care a fost ucisă din cauză că era prea frumoasă, fiind acuzată de vrăjitorie. 
 
A fost bătută până la moarte. Tot bătrânii din Cicârlău povestesc că fata era de o frumuseţe rară. Zona unde ar fi murit fata este astăzi una din cele mai problematice zone din judeţul Maramureş din punctul de vedere al accidentelor rutiere care au loc frecvent în zonă. 

"Îmi amintesc că mergeam spre casă. Veneam de la Baia Mare şi la un moment dat am văzut în mijlocul drumului ceva alb. Părea a fi un om, dar când m-am apropiat nu am mai apucat să văd nimic ca şi cum ar fi dispărut. M-am speriat, am oprit maşina şi m-am dat jos să văd ce este. Am auzit că în zonă ar fi o fantomă, dar nu am crezut", a povestit un şofer din Cicârlău. 
 
Tot despre fantome se vorbeşte şi în Baia Mare, pe strada Vasile Alecsandri. Aici, spun foşti elevi ai Liceului Emil Racoviţă, există o casă care nu a mai fost locuită de multă vreme şi de unde se aud zgomote ciudate. 
 
"Îmi amintesc că eram elevă la Racoviţă şi aveam de mers la magazin să îmi iau de mâncare. De fiecare dată treceam în fugă pe lângă casa aceasta pentru că auzeam zgomote ciudate înăuntru. Deşi ştiu că casa nu e locuită de mulţi ani", a declarat M. N., fostă elevă a Liceului Emil Racoviţă din Baia Mare. 
 
Citeste si: FOTO Misterele şi legendele Braşovului. De la fantome, poveşti de dragoste tragice, locuri vindecătoare de boli şi construcţii inexplicabile
 
Blocurile fantomă din Hunedoara urmau să devină ansamblu rezidenţial de lux. Investiţia Grupului Trustee a fost oprită

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările