Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Opt candidaţi, eliminaţi de la BAC în Maramureş. Au fost văzuţi în imagini copiind şi folosind telefoanele mobile

0
13 Jul 2015 14:13:29
Autor: Angela Sabau
Opt elevi au fost eliminati dupa vizionarea inregistrarilor  Foro: Adevarul
Opt elevi au fost eliminati dupa vizionarea inregistrarilor  Foro: Adevarul

Opt candidaţi au fost eliminaţi de la examenul de BAC după sesizarea primită de Comisia Judeţeană de Bacalaureat Maramureş. Potrivit sesizării, 14 lucrări erau identice şi proveneau de la centrele de examinare Borşa şi Vişeu. În imagini, aceştia sunt văzuţi copiind şi folosind telefoanele.

Suspiciunea de fraudă la Bacalaureat a determinat Comisia Judeţeană de Bacalaureat Maramureş să ia măsuri, astfel, după sesizarea primită de la Centrul Zonal de Evaluare Cluj Napoca, au fost vizionate înregistrările audio-video din sălile de examen unde s-a stabilit că au fost probleme. ”Dacă în timpul evaluării sunt sesizate nereguli, se trece la cercetarea acestor nereguli, ceea ce am şi făcut, Comisia de Examen împreună cu Comisia Judeţeană şi, în urma vizionării înregistrărilor audio-video din sălile unde am identificat problemele, s-au eliminat opt candidaţi”, spune Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş.

Aceasta a mai arătat că motivul pentru care s-a decis eliminarea lor a fost acela că pe imagini se vede cum aceştia copiază. ”Au fost văzuţi pe acele înregistrări copiind şi folosind telefonul mobil în timpul examenului”, explică ea.

De altfel, purtătorul de cuvânt a mai arătat că acestea sunt primele măsuri luate, potrivit metodologiei, după vizionarea înregistrărilor audio video. De asemenea, s-au sesizat şi organele de cercetare penală. ”Sunt sesizate şi organele de cercetare penală şi continuă cercetările. Deocamdată, în acest stadiu suntem. La disciplina Matematică, opt candidaţi sunt eliminaţi la Borşa”, completează ea.

 
Sesizarea a fost făcută vineri, 10 iulie şi arăta că au fost depistate 14 lucrări relativ identice provenind din centrele de examen Borşa şi Vişeu de Sus. În urma acestei sesizări, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a demarat verificările cu privire la faptele menţionate, conform prevederilor din Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat. 
 
 
Mai puteti citi:
Rezultate finale Bacalaureat 2015 Maramureş. ”Copy-paste” la BAC. Anchetă după ce profesorii au găsit 14 lucrări identice

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările