Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Reacţia Orange despre factura de peste 70.000 de lei după accesarea unui link suspect

19
6 Jul 2022 16:59:22
Autor: Angela Sabau
Telefonul mobil s-a virusat după accesarea unui link suspect  FOTO Shutterstock
Telefonul mobil s-a virusat după accesarea unui link suspect  FOTO Shutterstock

Cazul femeii din Sighetu Marmaţiei, Maramureş, care s-a trezit cu o factură de peste 70.000 de lei la mobil a atras atenţia asupra fraudelor ce pot fi săvârşite în mediul online. Compania de telefonie mobilă Orange a transmis către „Adevărul“ o declaraţie în care susţine că nu are control asupra conţinutului accesat de clienţi, întreaga responsabilitate revenindu-le acestora.

Compania de telefonie mobilă Orange a transmis un punct de vedere cu privire la cazul femeii din Sighetu Marmaţiei – Maramureş, care a primit o factură în valoare de peste 70.000 de lei, după ce fiul ei a accesat un link suspect.

Reprezentanţii companiei arată că atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai sofisticate, iar responsabilitatea pentru conţiutul accesat le revine clienţilor.

“Compania informează constant, atât prin intermediul reprezentanţilor săi, cât şi prin cel al canalelor publice de comunicare, asupra atacurilor cibernetice care au devenit din ce în ce mai sofisticate. Măsurile, pentru a fi în siguranţă online, trebuie luate cu celeritate şi de către clienţi. Clienţii sunt singurii care au control asupra conţinutului pe care îl accesează prin intermediul dispozitivelor proprii, care, în cazurile nefericite în care ajung să fie virusate, pot genera costuri semnificative”, se arată în punctul de vedere transmis pentru Adevărul.

De asemenea, compania afirmă nu poate interveni în conţinutul accesat de clienţi. 

Atenţie la link-urile suspecte

„Orange nu are control şi nu poate interveni în conţinutul pe care clienţii aleg să îl acceseze, responsabilitatea aparţinând în totalitate utilizatorilor.

Încă o dată, facem apel la clienţi să fie atenţi şi să nu acceseze linkuri suspecte, pagini web ori alte medii online care nu par a fi conforme. De asemenea, să folosească metode de protecţie pentru dispozitivele mobile”, mai arată documentul.

Factură de aproape 15.000 de euro la telefonul mobil, după accesarea unui link necunoscut

De asemenea, maramureşeanca nu este singura care trece prin această experienţă, reprezentanţii companiei arătând că şi alţii au păţit-o la fel, deşi numărul lor este foarte mic.

„Regretăm experienţa clientei care a ajuns în atenţia dumneavoastră. Un număr foarte mic de clienţi au fost afectaţi de acelaşi virus şi au facturi mai mari decât normal. Cazurile sunt tratate individual şi facem tot posibilul pentru a găsi soluţii în favoarea clienţilor. În acelaşi timp, luăm măsuri pentru ca acest tip de situaţie să nu se repete.”, spune compania. 

Vă reamintim cazul femeii din Sighetu Marmaţiei, care a primit o factură în valoare de 70.111,19 lei pentru telefonul mobil pe care îl utiliza fiul ei. Soţul acesteia a relatat pentru „Adevărul“ că fiul lor a accesat un link, după care telefonul a început să sune constant. La final de lună, potrivit anexei la factură, de pe numărul de telefon s-au transmis 61.531 de mesaje, au fost convorbiri ce însumează 1.006 ore şi 34 de minute şi s-a făcut trafic de date de 23.180.900 KB.

 

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Rusia a ordonat închiderea conductei prin care România importă petrol din Kazahstan pentru rafinăria Petromidia

„Mica Veneţie” de la Gurile Dunării suportă greul bătăliei pentru Insula Şerpilor

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Ionel Marcu
6.07.2022, 17:26:31

Orange nu spune nimic despre faptul că victima avea abonamentul limitat la 100 € ! E tot vina clientului că softul Orange a permis depășirea limitei convenite?!

+13 (13 voturi)
SifonarSIE Turnatorul
6.07.2022, 18:36:39

pai da ca cei sclavi ca tine de la sie,sri nu fac nimica in domeniul telekomunicatiilor si straini fac ce vor

-3 (9 voturi)
niki nikita11
6.07.2022, 17:29:26

Bun, suntem responsabili pt ce facem. Dar operatorul de ce plateste banii(catre cei de la destinatie) aia stiind ca sunt fraudati? Adica inteleg ca i-i convine ca are si el parte din bani dar totusi atunci cand ti se arata si stii exact unde au mers banii chiar nu iei nici o masura? Practic participa si ei la o retea de hotie. De multe ori vin sms-uri cu tot felul de tampenii de pe numere scurte. E ok sa isi lase reteaua sa fie exploatata in felul acesta? Cred ca ar trebui sa ne facem toti cartele prepaid si ceau. Mai multi bani decat am incarcat nu pupati.

+14 (14 voturi)
freeson freeson4
6.07.2022, 17:36:40

Câți ani are fiul? 😁

-3 (3 voturi)
Stefan
6.07.2022, 18:25:45

Orange avea obligatia de a trimite notificari, iar dupa ce s-a ajuns la limita de consum sa scada viteza la net!

+13 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările