Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Prelevare de organe la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Cinci bolnavi se vor bucura de o nouă şansă la viaţă

2
24 Dec 2019 15:55:18
Autor: Simona Vasiac
Prelevare de organe. FOTO: Arhivă
Prelevare de organe. FOTO: Arhivă

În ziua Ajunului de Crăciun, o familie din Baia Mare a acceptat să dăruiască viaţă celor aflaţi în suferinţă. În acest sens, şi-a dat acordul pentru ca organele unui bărbat în vârstă de 67 de ani să fie prelevate. Datorită gestului făcut, alţi cinci oameni se pot bucura de o viaţă normală.


Bărbatul în vârstă de 67 de ani a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare şi a intrat în moarte cerebrală. Odată constatată starea acestuia, familia şi-a dat acordul pentru prelevare. Echipele de prelevare din ţară au prelevat cei doi rinichi, ficatul şi corneea.
 
„Transmitem sincere condoleanţe familiei donatorului şi ne înclinăm cu profund respect în faţa deciziei pe care a avut puterea să o ia în aceste momente dificile. Mulţumim echipei de coordonare a spitalului din Baia Mare, condusă de dr. Andrei Mureşan, care a avut emoţionanta misiune de a fi alături de rudele îndurerate. De asemenea, apreciem efortul întregii echipe medicale şi conducerii Spitalul Judetean de Urgenta <<Dr Constantin Opris>> Baia Mare pentru implicarea deosebită şi susţinerea Programului Naţional de Transplant”, au arătat reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Transplant.
 
Ficatul urmează să fie transplantat unui pacient de la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii vor fi transplantaţi de medicii de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. De asemenea, corneea se va transplanta la Spitalul Militar Central Bucureşti.
 
Citeşte şi
 
Fiica unui cunoscut om de afaceri din Cluj, găsită moartă în apartamentul ei. „Fata era cunoscută, băga de toate”
 
 
Un patron italian care şi-a înjunghiat angajatul român a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Declaraţia la proces:  „Ani de zile m-a stresat tipul ăsta“
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Alexandru Preda
24.12.2019, 17:37:06

Normal ar fi sa se tina seama de dorința celui care devine donator, nu de opțiunea familiei, opțiune care poate fi contrara convingerilor omului decedat. Pe cardul de sănătate, cei doresc sa doneze organele în cazul unei morți cerebrale, menționează aceasta. Cei care nu au menționat aceasta pe card, implicit nu doresc sa doneze organe. Nu familia trebuie sa decidă, ci decedatul, atunci când era în viata.

+1 (1 vot)
foarte atent
24.12.2019, 18:29:57

primeste si Arsinel ceva ?!