Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

Primarul-puşcăriaş rămâne să conducă oraşul din închisoare. Judecătorii au decis că alesul băimărenilor, Cătălin Cherecheş, să rămână în arest

1
7 Jun 2016 16:37:55
Autor: Angela Sabau
Cătălin Cherecheş rămâne în arest    Foto: Adevărul
Cătălin Cherecheş rămâne în arest    Foto: Adevărul

Cătălin Cherecheş, care a câştigat alegerile pentru primăria Baia Mare din spatele gratiilor, a apelat la o ultimă formulă de a fi eliberat din arestul preventiv, unde se află de la sfârşitul lunii aprilie: liberarea pe cauţiune. Cererea lui a fost respinsă.

Judecătorii Tribunalului Maramureş au respins încă o dată cererea primarului suspendat şi reales Cătălin Cherecheş, de elierare din arest preventiv.

Avocaţii lui au formulat cererea de liberare pe cauţiune, după toate celelalte cereri de schimbarea măsurii de arest preventiv au eşuat. „Respinge ca nefiind îndeplinite condiţiile pentru admisibilitatea în principiu a cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de inculpatul Cherecheş Cătălin (arestat preventiv, aflat la Penitenciarul Gherla)”, arată Biroul de presă al Tribunalului Maramureş.

Chrecheş a spus că va conesta di o decizia isntanţei, de altfel el a contestat şi celelalte două decizii în ce priveşte măsura arestului preventiv (la sfârşitul lunii aprilie şi la sfârşitul lunii mai, când mandatul de arest preventiv a fost preungit cu încă 29 de zile). De asemenea, avocatul său a arătat, la ieşirea din sala de judecată, că vor folosi toate căile de atac de care dispun legal.

Dosarul lui Cherecheş, în Camera preliminară

Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, iar în acest moment, dosarul lui se află în cameră preliminară, ce poate să ţină până la 60 de zile, după care se va stabili primul termen de judecată. Cele 60 de zile încep din momentul trimiterii lui în judecată.

”Cauza, înregistrată sub numărul de dosar 1109/100/2016, are ca obiect infracţiuni de corupţie şi este în faza procedurii de cameră preliminară, procedură cu durată de cel mult 60 de zile, în cadrul căreia se verifică, după trimiterea în judecată, competenţa şi legalitatea sesizării instanţei, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, ulterior încheierii acesteia urmând a fi stabilit primul termen de judecată pe fondul cauzei”, mai arată Biroul de presă.

Pentru ce a fost închis preventiv

Cherecheş se află în arest reventiv din 27 aprilie, după ce procurorii DNA i-au oranziat un flagrnt şi a fost prins cu o mită de 30.000 de lei. Potrivit rechizitoriului, el a cerut şi a primit de la o persoană din conducerea Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare suma totală de 70.000 de lei, pentru a asigura susţinerea financiară a clubului din partea Consiliului Local.

El mai este cercetat într-un alt dosar, tot din sport, şi are legătură cu echipa de handbal feminin. Aici, jucătoarele echipei primeau prin contract o sumă de bani mult mai mare decât în realitate, ia diferenţa de bani mergea în alte buzunare, creând un prejudiciu de 650.00 de lei. Pe rol mai are însă şi alte dosare, aflate în fază de cercetare.

Ales cu peste 70% din voturi

Băimărenii nu au ţinut cont de faptul că se află după gratii şi, cel puţin din cei 38% care s-au prezentat la vot un procent de peste 70% l-a susţinut, în continuare, pentru primărie. Justificarea alegătorilor a fost aproape unanimă: toţi politicienii sunt corupţi, acest, cel puţin, a făcut ceva pentru băimăreni.

Mai puteţi citi:

Alegeri locale 2016 Baia Mare. Cine este Cătălin Cherecheş, câştigătorul fotoliului de primar

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

groaznix
8.06.2016, 06:50:51

In primul rand, corectati va rog greselile de ortografie, sunt garla. "...oranziat un flagrnt..."??? Nu va (mai) bateti joc de cititori. In al doilea rand, cum sa conduca din inchisoare?? "primarul-puşcăriaş rămâne să conducă oraşul din închisoare".. Nu intra automat in incapacitate de a ocupa postul? Nu exista un viceprimar care sa ii preia automat atributiunile? Imi scapa ceva. Probabil ca o poveste mai coerenta ar fi necesara.

Modifică Setările