Reţeta unui desert îndrăgit al copilăriei. Ce ingrediente îl fac delicios
0Salamul de biscuiţi este un desert uşor de făcut acasă pentru care aveţi nevoie doar de câteva ingrediente. Cel mai probabil, acest desert uşor aromat este desertul copilăriei.
Ingrendiente:
270 grame biscuiţi
50 grame cacao
130 grame de unt
5 linguri de lapte
125 grame de zahăr
esenţă de rom
zahăr vanilat, zahăr pudră pentru tăvălit
câteva coli de celofan
Mod de preparare:
Untul, cacao şi zahărul se amestecă pe foc, într-un vas, până se omogenizează totul. Într-un alt vas, se sfarmă biscuiţii în bucăţi mici, la care se adaugă zahărul vanilat şi romul. Biscuiţii se amestecă apoi cu untul şi cacao. Se mai adaugă 4 – 5 linguri de lapte, până când, făcând o biluţă din aluat, vedem că nu se sfărâmă.
Toată compoziţia se modelează apoi sub formă de cilindru, se pudrează cu zahăr şi se ambalează foarte strâns, într-o folie de celofan. Se lasă apoi câteva ore la rece, pentru a putea fi tăiat salamul de biscuiţi.
Citeşte şi
Tehnici eficiente în educaţia copilului. Cinci lecţii oferite de specialişti
Cum se prepară rulada de slănină, după o reţetă tradiţională din Maramureş