Rochia din ziare, vedeta expoziţiei realizate din deşeuri reciclabile. Creaţiile artistice din hârtie, plastic, deşeuri textile au fost premiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rochie din ziare, umbrelă şi accesorii din hârtie, costumaţii din deşeuri textile şi de hârtie şi alte obiecte din aceleaşi materiale, toate au fost expuse în holul Centrului Universitar Nord din Baia Mare. Lucrările au fost premiate la Şcoala de vară pe această temă.

Şcoala de vară cu tema ”Reciclarea creativ-artistică a deşeurilor” s-a finalizat săptămâna trecută, iar lucrările cele mai bune care au fost premiate au fost expuse în holul Centrului Universitar Nord, pentru a putea fi admirate. În cadrul şcolii, cei aproximativ 60 de participanţi au folosit deşeuri, pentru a realiza diferite obiecte artistice.

Participanţii au fost elevi şi tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, iar pe parcursul acelor zile au învăţat cum să transforme deşeurile textile, de plastic ori hârtie, în diferite obiecte de artă. De la rochii, umbrele şi accesorii, în funcţie de imaginaţia fiecăruia, tinerii au creat diferit obiecte, mai mult sau mai puţin utilizabile, dar cu siguranţă, fanteziste. ”Am ales să venim la această şcoală de vară deoarece suntem interesaţi să învăţăm ceva nou, să ne punem în evidenţă creativitatea şi să reutilizăm deşeurile, pentru a proteja natura”, spune un participant la eveniment, din cadrul grupului de la liceul CD. Neniţescu. ”Creaţia la care ne-am gândit este un taburet realizat din peturi, carton, folie alimentră, burete şi material textil. Ne-am gândit la această creaţie deoarece poate să aibă o dublă utilitate, atât ca obiect decorativ, cât şi ca utilitate practică”, mai spune participantul.

image

După ce au fost prezentate cele 20 de lucrări, trei dintre ele au fost premiate şi expuse în holul Centrului Universitar Nord.

Premiul I a fost acordat lucrării cu tema ”Garderobă eco (rochie, accesorii şi ubrelă)”. Materiale folosite au fost deşeuri de hârtie şi carton, deşeuri de material textil, deşeuri de plastic, iar autorii sunt elevele Bota Romelia şi Ţiplea Maria coordonate de dna Prof. Tinc Luminiţa de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă” din Baia Mare.

Premiul II a fost acordat pentru lucrarea cu tema ”Aqua Park - Fildorado”. Autorii sunt elevii Mihai David, Herman Mihaela şi Katler Noemi de la Colegiul Tehnic ”CD Neniţescu” din Baia Mare., Prof. Coordonator Chendea Nicoleta. Ei au  folosit deşeuri de polistiren expandat, folie de plastic, material textil, PET, plasă plastic.

Premiul III a fost acordat lucrării cu tema ”Costumaţie şi ornament floral”, realizată de elevii Ciurte Răzvan, Mărieş Daiana, Bucşa Denisa, Zoicaş Andreea şi Chiş Iulia de la Colegiul Naţional ”C.D. Neniţescu” din Baia Mare, Prof. Coordonator Chendea Nicoleta, din deşeuri textile, deşeuri de hârtie, PET, folie plastic.

Menţiuni au fost acordate lucrărilor ”Ornamente de Crăciun”, realziate elevele Horgoş Gabriela şi Vlad Ioana, de la Colegiul Naţional ”C.D. Neniţescu” din Baia Marem Prof. Coordonator Ursu Marcela şi, cea de-a doua lucrare şi lucrarea ”Penar şi puşculiţă”, de eleva Negrea Ionela Andreea, de la Seminarul Teologic liceal ”Sf. Iosif Mărturisitorul”, Prof. Coordonator Halmi Carmen.

Proiectul a fost coordonat de Sef lucrări dr.ing. Irina Smical, Facultatea de Inginerie, specializarea Ingineria Mediului. Parteneri în proiect sunt Asociaţia ”Centrul de Cercetare Geografică, Ecologică şi Cultural-Educativă Baia Mare” şi Centrul Universitar Nord din Baia Mare şi este cofinanţat de Consiliul Judeţean Maramureş (90%) si Asociatia ”Centrul de Cercetare Geografică, Ecologică şi Cultural-Educativă Baia Mare” (10%).

Mai puteţi citi:

Cătălin Cherecheş, ales din puşcărie primar în Baia Mare, nu a depus încă jurământul, aşa cum era programat

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite