Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Caravana de căruţe condusă spre Alba Iulia cu maşini nemţeşti de ultimă generaţie

2
29 Nov 2018 16:49:29
Autor: Angela Sabau
Maşina Consiliului Judeţean însoţeşte caravana
Maşina Consiliului Judeţean însoţeşte caravana

O „delegaţie“ din judeţul Maramureş se deplasează cu căruţele pentru a reface traseul parcurs acum 100 de ani spre Alba Iulia. În secolul XXI însă, tehnologia însoţeşte tradiţia, astfel că rândul de căruţe este însoţit, în faţă şi în spate, de două maşini moderne.

Atelajele cu care se deplasează caravana din Maramureş sunt însoţite de maşinile Consiliului Judeţean. Un Audi este pe post de antemergător, atunci când nu este o maşină a poliţiei, iar un Mercedes închide coloana, în aceeaşi situaţie.

„Este un Audi pe care-l folosim ca şi antemergător, atunci când nu avem poliţie. E o maşină brenduită cu însemnele proiectului nostru şi mai avem un microbuz care stă în spatele coloanei, autnci când nu avem cine să închidă coloana. Sunt maşinile Consiliului Judeţean”, spune Doru Dăncuş, vicepreşedintele CJ Maramureş.

De asemeea, mai arată el, caravana căruţelor este însoţită de un atelier de potcovit mobil şi maşini destinate animalelor. ”E o dubiţă, atelierul mobil, mai sunt două tiruri încărcate cu nutreţuri şi hrană pentru animale, dar pe care le putem folosi şi pentru transportul animalelor în caz de nevoie, dar cu siguranţă la întoarcere”, mai arată Dăncuş.

Cele două camioane cu nutreţuri şi atelierul mobil se deplasează înainte circa 30 de kilometri, unde stau şi aşteaptă coloana, după care o iau, din nou, în avans.

Caravană de căruţe condusă de un autoturism Audi

Proiectul Consiliului Judeţean Maramureş a stârnit intersul unui mare număr de români, prin ineditul lui. De asemenea, români din Diaspora s-au alăturat coloanei, astfel că acum delegaţia este formată din aproape 70 de persoane. „Aici e voba despre ţară, despre sentimentul de  fi român, de dragste faţă de neam şi ţară. Au venit români din dreapta Tisei, din Elveţia, în urmă cu două ore au venit doi români dn Franţa şi unul conduce căruţa”, a mai precizat Doru Dăncuş.

Caravana din Maramureş se apropie de Alba Iulia. Noaptea trecută, delegaţia a înnoptat la Aiud, iar atelajele a Teiuş. „Nu au fost posibiltăţi de cazare pentru tot grupul şi atunci a trebuit să lăsăm caii şi atelajele acolo unde au fost posibilităţi de cazare pentru ele şi noi să mergem în altă parte, cu microbuzul. Dar nimeni nu trişază nici măcar cu 10 metri” spune Doru Dăncuş, iniţiatorul proiectului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

inuendo
29.11.2018, 19:12:02

Ciudată inițiativî, ca să nu zic altfel!

Galeriu Crestinu
30.11.2018, 01:36:17

Nu puteau cokalarii cu "audi" sa mearga si ei macar odata in secol pe jos....in rest ..si la WC merg cu masina...'...'putina smerenie nu strica....

Modifică Setările