Baia Mare

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Scenariul cu stăpânii de sclavi de la Berevoieşti se repetă în Maramureş. Oameni răpiţi din gară şi munciţi ca animalele: „Mi-au rupt mâna cu o furcă“

16
9 Jun 2020 10:49:33
Autor: Remus Florescu
Familia acuzată că ţinea oameni în sclavie era cunoscută pentru caii pe care-i creştea. FOTO: Captura video
Familia acuzată că ţinea oameni în sclavie era cunoscută pentru caii pe care-i creştea. FOTO: Captura video

Dosarul DIICOT de la Bozânta Mică, judeţul Maramureş, în care o familie este acuzată că a forţat mai multe persoane să muncească, seamănă izbior cu cel din Berevoieşti, judeţul Argeş. „Sclavii” din Maramureş au mărturii cutremurătoare.

Tribunalul Maramureş a dispus, zilele trecute, arestarea a şase persoane din localitatea Bozânţa Mică, judeţul Maramureş, acuzate că ţineau captivi mai mulţi oameni şi-i obligau să muncească. Din mărturiile depuse la dosar de procurori rezultă că oamenii erau trataţi în condiţii de sclavie: 
Un bărbat povesteşte că a avut parte de numeroase bătăi. A vrut să fugă dar a fost prins şi bătut cu o furcă. 

”În două locuri a fost ruptă mâna. Am stat aşa trei săptămâni. Nu am fost la spital. Am auzit că tu ai vorbit cu ăla şi cu ăla şi cu ăla. Tu vrei să fugi. Dacă te prindem te omorâm în bătaie. Te legăm după maşină, după cai. Te dezbrăcăm în pielea goală şi te legăm de stâlp”, spune bărbatul, care acum e află sub protecţia autorităţilor, relatează Evenimentul Zilei
   

Înfometaţi şi puşi la muncă


Oamenii care erau ţinuţi captivi munceau şi 16 ore pe zi, şi de multe ori erau bătuţi cu bestialitate, arată sursa citată. În plus, de mâncare primeau doar două felii de pâine pe zi. „Aveau bici, aveau lopeţi, furci, curele. Tot felul de instrumente. Am stat într-o magazie două săptămâni. Nu m-au dus la doctor, nu mi-au dat medicamente. Atâta că m-au şters de sânge şi m-au spălat cu apă”, povesteşte bărbatul, care afirmă că a fost bătut şi că a fost răpit de pe unul dintre peroanele Staţiei CFR Maramureş.
Bătrânul a încercat să fugă dar ulterior a fost prins şi bătut cu bestialitate de romii din familia Covaci, care acum au fost arestaţi.
 
Familia Covaci din Bozânta Mică, acuzată că a forţat mai multe persoane să muncească, era cunoscută pentru caii pe care-i creştea. Aceştia au apărut într-un filmuleţ pe YouTube, mândrii de animalele lor.
 


„Sclavii” de la Berevoieşti

 
Un număr de 38 de persoane au fost reţinute în, vara lui 2016, în urma a 40 de percheziţii din Berevoeşti, iar 37 au fost apoi arestate preventiv.

În localitatea argeşeană Berevoeşti, anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în prezent, mai multe grupuri infracţionale au recrutat 40 de persoane minore şi majore şi le-au constrâns, prin inducere în eroare sau chiar răpire, la executarea de munci sau la practicarea cerşetoriei.
Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

Cele două victime minore preluate de DGASPC de la Berevoieşti, de 11 şi 13 ani, sunt în acest moment în plasament în regim de urgenţă la Centru de Evaluare şi Primire în Regim de Urgenţă Piteşti. Cei 19 copii ai persoanelor arestate preventiv au fost lăsate în grija rudelor, iar cei 12 adulţi au fost plasaţi la domiciliul lor, al părinţilor sau rudelor din judeţele Olt (patru persoane), Vâlcea (două persoane), Teleorman ( două persoane), Argeş (două persoane), Dâmboviţa ( o persoană), Constanţa (o persoană).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Comandor Gherghisan
9.06.2020, 11:00:25

RRomii astia au inclinatii catre sclavie. Cred ca putem sa uitam ca i-am eliberat daca iubesc asa ceva!

+1 (1 vot)
un motan intransigent
9.06.2020, 11:28:35

#Comandor Gherghisan, Comandore, nu-i de joaca, nu-i de gluma! Neamul astora e din ce in ce mai puternic. Deja au putere materiala suficienta pentru planuri de conceptie. Deja au putere armata, nu se indoieste nimeni ca dispun de diferite tipuri de arme de foc. Deja au intelectuali capabili sa-i conduca . Deja au activisti, deci politicieni. Deja au structuri politice similare unei puteri de stat. Deja au o politica demografica sustinuta, axata pe spor natural de populatie proprie. Au limba lor. Au structuri de justitie. Au incredere in forta lor. Au incredere in incapacitatea de raspuns a romanilor. A mai ramas ceva? Noi cu glumele, ei cu mersul lor sigur de cuceritori. Cand si daca noi ne vom trezi va fi tarziu, ei vor fi siguri pe ce-au cucerit. Ei, ce-ai de zis?

+4 (4 voturi)
Comandor Gherghisan
9.06.2020, 11:56:02

Ai vazut reactii cand am povestit ce le faceam astora ptr a-i tine in mana. Reactii ale albilor!

+1 (1 vot)
Dan Petru
9.06.2020, 11:29:47

Numai rasistii si nazistii pot avea ceva de comentat la adresa mult prea onorabililor domni hindieni. P.s : indiianu' are voie, bah, rasistilor !

+2 (2 voturi)
Bibi Loi
9.06.2020, 11:38:15

Cand dai sa citesti ceva, tot de tigani dai. Cand se schimba numele in RRomania?

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările