Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

17 persoane au fost plasate în carantină, sub pază, pentru nerespectare izolării la domiciliu

0
2 Jun 2020 19:02:23
Autor: Călin Gavrilaş
Poliţiştii asigură paza celor carantinaţi                                   FOTO: Arhiva Adevărul
Poliţiştii asigură paza celor carantinaţi                                   FOTO: Arhiva Adevărul

Poliţiştii au identificat 17 persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu. Acum, toţi sunt în carantină instituţionalizată, sub pază.

În urma acţiunilor de verificare efectuate de poliţişti, împreună cu celelalte structuri integrate, în perioada 15 mai – 1 iunie, au fost identificate 17 persoane care nu au respectat măsurile care se impun odată cu aplicarea măsurii izolării la domiciliu, pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud.

„Motivele cu care aceste persoane au încercat să se justifice sunt acţiuni banale, dar care pot avea repercusiuni grave pentru cei din jur! Astfel, reamintim tuturor celor aflaţi în izolare că vizitele la iubit/iubită, plimbările, fie ele în localitatea de domiciliu sau în afara acesteia, activităţile de amenajare/renovare sau efectuarea de cumpărături sau alte activităţi care implică deplasarea în afara locuinţei sunt riscante pentru sănătatea persoanelor cu care intraţi în contact”, transmite Prefectura Bistriţa-Năsăud.

Prefectul judeţului, Stelian Dolha, reaminteşte că izolarea la domiciliu este o măsură de protecţie în vederea stopării răspândirii cazurilor de COVID-19.

„Ştiu că nu este uşor, dar faptul că ne aflăm într-o perioadă de relaxare nu înseamnă că nu mai trebuie să ne protejăm, înseamnă că trebuie să ne asumăm măsurile de igienă, distanţare socială şi siguranţă reluându-ne, treptat, activităţile zilnice. Fac un apel la responsabilitate, discernământ şi răbdare pentru a putea să ne revenim pe deplin la vieţile noastre aşa cum le ştiam înainte de pandemie!”, transmite prefectul Stelian Dolha.

Pe aceeaşi temă:

Peste 150.000 de măşti de protecţie pentru elevii şi profesorii din Bistriţa-Năsăud


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii