Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

7 lucruri pe care nu trebuie să le faci publice pe Facebook

4
5 Mar 2017 04:20:35
Autor: Bianca Sara Gavrilă
Unele lucruri ce par banale nu ar trebui să le facem publice pe reţelele de socializare
Unele lucruri ce par banale nu ar trebui să le facem publice pe reţelele de socializare

Cum te-ar putea afecta fotografiile cu bijuteriile scumpe pe care le ai sau check-in-urile în destinaţii exotice? Aceste mici detalii la care nu ne gândim atunci când facem o postare pe reţelele de socializare ar putea atrage tot felul de infractori.

Reţelele de socializare nu sunt doar locuri virtuale unde putem comunica cu alte persoane, ci sunt şi surse de informaţii pentru infractori. Poliţiştii ne recomandă să fim atenţi la lucrurile pe care le postăm pe reţelele de socializare, pentru a nu atrage probleme cu fotografii, check in-uri sau alte tipuri de postări. 
 
Alături de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud am realizat o listă cu 7 lucruri pe care nu trebuie să le faci publice pe reţelele de socializare:
 
- Nu permiteţi celor care nu sunt în lista dumneavoastră de prieteni să vadă fotografiile şi postările dumneavoastră.
 
- Nu postaţi pe reţeaua de socializare fotografii din care să reiasă că deţineţi bani, bijuterii sau alte bunuri de valoare.
 
- Atunci când plecaţi pentru o perioadă mai lungă de timp de acasă, evitaţi să faceţi acest lucru public pe reţelele de socializare.
 
- Dacă găsiţi documente de identitate, cărţi de identitate, paşapoarte, permise de conducere, predaţi-le la poliţie, nu postaţi fotografii cu acestea pe reţelele de socializare, pentru că practic faceţi publice datele cu caracter personal ale posesorilor. 
 
- Evitaţi să acceptaţi cererile de prietenie sau să socializaţi cu persoane pe care nu le cunoaşteţi în realitate şi nu le dezvăluiţi date despre dumneavoastră în mediul online. 
 
- Nu oferiţi userul şi parola de la contul de Facebook persoanelor pe care nu le cunoaşteţi foarte bine. 
 
- Dacă aveţi copii minori, asiguraţi-vă că cunoaşteţi parolele de acces ale acestora la reţelele de socializare şi fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care le întreţin. Printre prieteni s-ar putea ascunde pedofili, hoţi sau „specialişti” în înşelătorii. 
 

Vă mai recomandăm:

Când au voie poliţiştii rutieri să ne oprească în trafic şi ce trebuie să facem când se întâmplă asta
 
De ce nu este bine să prindem singuri hoţii care ne sparg casa sau să sunăm la 112 din locuinţa jefuită

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Nirolf
5.03.2017, 14:41:13

Sunt cateva informatii pe care este bine sa nu fie dezvaluite pe forum pentru a fi feriti de atacurile murdare ale postacilor de partid sau a trollilor moscoviti . - Varsta - daca vrei sa nu fii batjocorit cu : "bosorogule" sau "mamaie" etc . - Profesia - indiferent care ar fi aceasta se gasesc epitete peiorative . - Etnia - "ba tigane" , bozgore , "ciapaev" etc - Stare de sanatate - care poate fi speculata pentru discreditare . - Simpatia politica - ce te poate compromite definitiv (comunistule) . etc , etc . Cateva dintre etichetele ce mi-au fost agatate mie : - evreule . - moldovene . - boanghina . - basistule ce mai des uzitata . - semidoct . - antenistule (cu aluzie al Antena 3) - comunistule . - batrane dar si tinere . - agramatule ( partial adevarata) si multe altele . De aceia e bine sa nu dai nici un fel de date personale si chiar sa nu postezi nimic .

+1 (1 vot)
Stan Toma
5.03.2017, 18:03:46

Nici una dintre etichetele care ti-au fost „agatate„ tie nu m-ar fi deranjat / Pe mine ma deranjeaza (dar trec cu vederea ) cei care vor sa para ceace nu sunt .

+1 (1 vot)
Nirolf
5.03.2017, 18:43:24

Stan Toma Tot ceea ce este fals cu intentie peiorativa sau laudativa tulbura armonia autenticitatii si imi creaza disconfortul surprizei ce nauceste . - "Asa-i ca-i grea viata in diaspora ?" Ce-ar trebui sa fac ? Sa-i explic ipochimenului ca locuiesc in Romania ? Tac si-l las sa creada ce vrea , dar raman uluit de ce-i trece prin minte . - "Evreule , de ce nu te duci in tara ta ? Nu v-ati batut joc destul de Romania ?" Nu-i raspund nici acestuia dar macar jumate din cei ce citesc postarea cred ca sunt evreu .Nu ca mi-ar fi rusine sa fiu evreu dar nu corespunde adevarului si asta imi produce un sentiment ciudat de disconfort .

+1 (1 vot)
Stan Toma
5.03.2017, 19:50:02

Nirolf , Astia trebuiesc ignorati . Niciodata nu am raspuns la marlanii din acestea . Nu ma deranjeaza si nici nu vreau sa le fie sterse comentariile . Sunt siteuri unde se foloseste un limbaj vulgar si necenzurat. Se pot discuta opinii si pareri si acolo .Cei cu limbaj vulgar sunt ignorati. Stergerea comentariilor in adevarul.ro este impotriva convingerilor mele.

+1 (1 vot)
Modifică Setările