Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

8 motive pentru care trebuie să vizitezi Thailanda. Ţara unde animalele sălbatice sunt parte integrantă din peisajul comun

0
31 Jul 2017 04:03:07
Autor: Bianca Sara Gavrilă
Turiştii nu pot doar admira elefanţii, ci pot chiar să se plimbe cu ei FOTO: Rodica Dobraniş
Turiştii nu pot doar admira elefanţii, ci pot chiar să se plimbe cu ei FOTO: Rodica Dobraniş

Una dintre cele mai fascinante ţări din lume este fără îndoială Thailanda. Civilizaţia se îmbină perfect cu natura, iar turiştii sunt aşteptaţi cu mâncare sănătoasă, drumuri bune, ferme de tigri şi temple fascinante şi perfect conservate.

Thailanda este de ani buni în top 20 al celor mai căutate destinaţii turistice din lume. Ţara situată în centrul Peninsulei Indochina, care are 66 de milioane de locuitori, atrage zeci de milioane de turişti anual. Doar în anul 2015, Bangkok a atras 18,7 milioane de turişti, fiind considerat de The Telegraph al doilea cel mai vizitat oraş din lume.
 
Ce îi atrage pe turişti în această exotică şi fascinantă ţară? Ei bine, Thailanda atrage prin cultura, tradiţiile şi obiceiurile sale, dar şi prin diversitatea peisajelor şi a atracţiilor turistice.
 
Bistriţeanca Rodica Dobraniş, care şi-a însoţit cei doi fii la Campionatul Mondial de GO din Thailanda, ne-a ajutat să identificăm 8 motive pentru care trebuie neapărat să vizitezi această ţară.
 
- Fermele de tigrii, de cobre şi parcurile cu maimuţe. Turiştii se pot bucura de natura sălbatică şi animalele sălbatice în locuri special amenajate. Tigrii pot fi observaţi în mediul lor natural, la fel şi cobrele, iar maimuţele te întâmpină până şi în parcuri.
 
- Cele peste 500 de temple dedicate lui Buddha, perfect  conservate în timp. Impozantele clădiri au şi 300-400 de ani, însă parcă nu au fost atinse de timp.

Unul dintre templele din Thailanda (Foto: Rodica Dobraniş)
 
- Mâncarea gustoasă şi sănătoasă – Este locul perfect pentru cei care nu vor să se întoarcă acasă cu kilograme în plus. Baza mâncărurilor thailandeze este orezul, care este combinat cu mult peşte, mango, ananas, cocos rambutam şi o mulţime de fructe sănătoase.
 
- Drumurile bune – deşi vorbim despre o ţară în care mare parte din populaţie este săracă, drumurile sunt bune, autorităţile dezvoltând în continuu reţeaua de transporturi.
 
- Preţurile mici – Cei care îşi iau lumea în cap şi vizitează Thailanda fără a apela la o agenţie de turism vor fi surprinşi de preţurile mici la alimente, fructe şi legume, precum şi la suveniruri şi haine. 
 
- Streetfood bine dezvoltat – Mancarea stradală este nelipsită din pieţele tradiţionale organizate de localnici. Preparatele făcute pe loc, pe stradă, sunt gustoase şi ieftine. 
 
- Tradiţii şi culturi inedite – puteţi întâlni în Thailanda „femeile girafă”. Aceste femei fac parte din etnia Karren, în care există tradiţia alungirii gâturilor femeilor prin folosirea unor coliere metalice. Originea acestui obicei este încă o necunoscută. Încă de la 5 ani, fetiţele primesc primele coliere. Întrucât populaţia aceasta trăieşte exclusiv din turism, vizitatorii sunt încurajaţi să viziteze această comunitate.

Încă de la vârsta de 5 ani, fetele primesc inele metalice pentru gât (Foto: Rodica Dobraniş)
 
- Maşina, înlocuită cu elefantul - în Thailanda nu doar că puteţi admira elefanţi, ci vă puteţi chiar plimba cu ei. 
 
„Piaţa tradiţională a localnicilor şi a micilor meşteşugari am găsit-o plină de turişti curioşi, care târguiau suveniruri, pungi imense cu mango, banane, căpşuni şi ananas, condimente şi nelipsiţii viermi de bambus. Pe mesele improvizate, acoperite de frunze de bananieri, diverşi localnici te îmbiau cu tot felul de produse din bucătăria thai, făcute atunci, pe loc. Thailanda e o ţară extrem de contrasantă. Am încercat s-o înţelegem şi s-o judecăm după ceea ce am găsit acolo.  Thailandezii au parte de multe greutăţi, dar sunt extrem de perseverenţi. E evident peste tot cât sunt de ataşaţi de ţară, îşi doresc să evolueze şi muncesc mult să obţină acest lucru”, descrie Rodica Dobraniş mica aventură din Thailanda. 
 
Peisaj dintr-unul din resorturile din Thailanda (Foto: Rodica Dobraniş)

Vă mai recomandăm:

 
Cinci locuri frumoase din zona Balcanilor pe care le poţi vedea cu bani puţini
 
Lucruri care trebuie să se regăsească în bagajul tău când iei la pas Europa

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările