Aventura americană a unei foste poliţiste din Bistriţa: face acupunctură la câinii şi caii de concurs de peste Ocean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
claudia wesley 1

La 35 de ani, Claudia Wesley a demisionat din poliţia bistriţeană, şi-a luat cei doi copii, de 8 şi 10 ani, şi s-a mutat tocmai în Arizona, SUA. Acol,o bistriţeanca s-a reprofilat, specializându-se în dresaj canin şi terapii cu acupunctură şi „acupressure” la câini şi cai.

Bistriţeanca Claudia Magda Wesley, de 38 de ani, le-a încercat pe toate. A început ca jurnalist, iar mai apoi a fost încadrată ca agent de poliţie în anul 2005 în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, iar din 2009 şi până în 2011 a fost purtătorul de cuvânt al acestei instituţii.

Aventura vieţii sale a început în anul 2011, când nu doar că a părăsit poliţia bistriţeană, ci a lăsat şi România, tocmai pentru Statele Unite ale Americii. Recunoaşte faptul că un impuls sau o confirmare a faptului că locul său nu era în poliţia bistriţeană a fost tocmai corupţia, care începea să prindă putere în instituţie.

„Nu a fost prima dată când am mers în America. Cu plecatul în SUA am cochetat din 2009 când, împreună cu copii, am vizitat această ţară. Eram oarecum familiarizată cu ceea ce o să găsesc aici. Am fost convinsă că pot să ajung o persoană de succes oriunde în lume şi mai mult, să pot să ofer copiilor mai multe posibilităţi în dezvoltarea lor educaţională”, precizează Claudia Wesley.

La început, îşi făcea bagajele în fiecare zi 

Aceasta spune că, deşi a ştiut ce o aşteaptă în SUA, i-a fost foarte greu să se acomodeze, în primii doi ani, făcându-şi bagajele aproape zilnic din dorinţa de a se întoarce acasă. Cel mai tare a afectat-o suferinţa celor doi copii ai săi, pe atunci de 10 şi respectiv 8 ani, care erau marginalizaţi pentru că nu vorbeau bine limba engleză.

La mai bine de patru ani de la acest pas, Claudia Wesley spune că nu regretă că s-a mutat în celălalt capăt al lumii, mai ales dacă ia în calcul avantajele financiare, posibilităţile de dezvoltare şi educaţia copiilor săi.

Divorţată de două ori, Claudia Wesley s-a căsătorit cu un american, evaluator imobiliar de profesie, imediat ce a ajuns în Statele Unite ale Americii. Bistriţeanca şi-a cunoscut actualul soţ în excursia din SUA din anul 2009. Fire activă, Claudia nu s-a mulţumit să stea acasă şi să aibă grijă de copii, continuându-şi studiile şi în ţara adoptivă.

claudia wesley 2

Claudia, alături de soţul său (Foto: Arhivă Personală)

Mare iubitoare de animale, având acasă un câine, două pisici, peşti şi o găină, bistriţeanca a hotărât să îşi construiască o carieră într-un domeniu care are legătură cu necuvântătoarele. 

În anul 2013, Claudia a terminat primul colegiu, Penn Foster College, unde s-a pregătit în dresaj canin pentru câini de misiuni speciale. În anul 2015, a mai adăugat o specializare: terapie prin masaj pentru persoanele cu cancer, gravidele şi nou-născuţii.

„Dresajul canin a fost mereu o lume fascinantă pentru mine, o lume în care mă potrivesc, iar dragostea mea faţă de câini este atât de mare, încât nu pot să-mi imaginez viaţa fără a lucra cu ei”, îşi explică opţiunea bistriţeanca.

Aceasta profesează în ambele domenii în care s-a specializat, deschizând la finalul anului 2013 o companie care oferă dresaj canin şi toaletare pentru câini. Claudia face şi terapii nemaiîntâlnite în România cu câinii şi caii. Este vorba despre acupunctură şi „acupressure”, o tehnică similară cu acupunctura, în care se foloseşte presiunea degetelor în loc de ace.

Câinii de concurs ajung pe mâinile Claudiei şi pentru dresaj, şi pentru tratament

Claudia face acumpunctură câinilor la o clinică specializată din Arizona, locul care i-a devenit casă din anul 2011. Pragul clinicii este călcat mai ales de posesorii de cai şi câini de expoziţie şi concursuri.

Pe mâna bistriţencei ajung zilnic câini foarte valoroşi, care participă la concursuri şi expoziţii. Unii ajung la compania ei privată pentru dresaj, iar alţii ajung la clinica cu care colaborează pentru terapii.Claudia tratează câinii cu acupunctură şi „acupressure” pentru afecţiuni precum artrita sau anxietatea.

„Este ceva ce în România nu cred că se practică. Aici, în special în cazul cailor şi al câinilor de concurs, stăpânii investesc mii de dolari în asta”, explică bistriţeanca. Nici nu e de mirare, dacă de gândim că o singură şedinţă de acupunctură costă şi 70 de dolari.  

Haina militară, îmbrăcată şi de către fiul de 15 ani al bistriţencei

Claudia Wesley provine dintr-o familie unde urmarea unei cariere militare este ceva normal. Cei doi fraţi ai bistriţencei au îmbrăcat şi ei uniforma de poliţist. Uniforma militară a îmbrăcat-o şi Elias, băiatul de doar 15 ani al Claudiei.


Elias, fiul Claudiei a fost acceptat într-un program guvernamental şi se pregăteşte să devină pilot (Foto: Arhivă Personală)

claudia wesley  4

Acesta este senior airman în cadrul Air Force Recrute Officer Training Corps, pregătindu-se să devină pilot pe avioanele civile de transport persoane. Adolescentul a reuşit să intre într-un program riguros sponsorizat şi susţinut de guvernul american. Lunar, guvernul american investeşte 800 de dolari în fiecare elev din acest program.

Fiica sa, Emma, deşi are doar 13 ani ştie exact ce carieră doreşte să urmeze. Aceasta şi-a îndreptat atenţia asupra chirurgiei plastice.

Claudia este convinsă că dacă ar fi rămas cu cei doi copii în România, aceştia nu aveau atâtea şanse să facă performanţă în aceste domenii şi poate nici nu aveau parte de o pregătire la aceleaşi standarde. Cu toate acestea, bistriţeanca visează să se întoarcă pe tărâm natal, odată ce copiii săi vor termina studiile şi vor avea joburi stabile acolo.

„Nu mă pot desprinde de ţara mea. De aceea, după ce copiii o să termine facultatea, am să mă întorc acasă. Nu vreau să mă rup de ţara mea, ţin cu „dinţii” de ea. O iubesc şi mi-am învăţat copiii să-şi iubească ţara natală şi să nu uite niciodată că sunt români”, completează Claudia Wesley.

Vă mai recomandăm:

Povestea românului Flaviu Sîmihăian, tânărul care a revoluţionat cu un soft domeniul farmaceutic al SUA

Are doar 25 de ani, iar de doi ani deţine, împreună cu un alt tânăr, propria companie în Statele Unite. IMedicare, softul creat de năsăudeanul Flaviu Sîmihăian deja este utilizat de 1000 de farmacii americane.

Visul american trăit de ardeleni acum un secol. Viaţa grea de pe tărâmul făgăduinţei, surprinsă într-un ziar românesc din SUA

Cu un război care lăsa răni adânci pe pământurile României, mulţi dintre conaţionali au trăit de voie, de nevoie, visul american încă de acum un secol. Ce îi împingea pe români să-şi părăsească pământurile natale şi să străbată un ocean pentru a-şi face un rost? Răspunsul ni-l dă foaia „Deşteaptă-te Române”, un ziar scris de un român, pentru români.

Stripperul de la Chippendales sedus de România: „Am fost «atacat» de femei în timpul unui show. Voiau să îmi dea jos toate hainele de pe mine”

Jelani Khalfani (31 de ani), un fost membru al trupei de striptease Chippendales, a renunţat să fie dansator pentru o carieră muzicală în România. De ţara noastră îl leagă un copil şi o poveste de iubire cu o tânără din Bistriţa

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite