Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Bistriţa: Un om de afaceri a donat 10.000 de euro liceului unde a învăţat

0
5 Sep 2010 16:20:55
Autor: Florina Pop

Marius Retegan, un fost absolvent al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa, a renovat sala festivă a şcolii şi a dotat-o cu mobilier nou. Gestul l-a surprins pe directorul unităţii, Constantin Rus, care se bucură când vede astfel de dovezi de respect din partea foştilor elevi pentru şcolile unde au studiat.

Marius Retegan a absolvit acum 35 de ani Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa. Acesta spune că îl leagă amintiri plăcute de această şcoală. „Am petrecut multe clipe frumoase în acest liceu şi am simţit nevoia să dau ceva înapoi", mărturişeşte bărbatul, în prezent managerul unei firme din Bucureşti care se ocupă cu sisteme de securitate electronică. El afirmă că mama sa, Florica Retegan, a predat matematică la „Liviu Rebreanu" şi, acum două luni, aceasta a avut întâlnirea de 40 de ani. „După acea revedere am vorbit cu mama, care locuieşte în Cluj, iar atunci mi-am zis că trebuie să fac ceva", adaugă Retegan.

Mobilier şi aparatură pentru sala festivă

Iniţial a venit la Bistriţa cu gândul să amenjeze o sală multimedia, cu aparatură electronică de ultima oră, dar văzând cum arată colegiul şi-a zis să facă totul treptat. "Am încheiat un contract pe 3 ani cu conducerea şcolii, iar anul acesta am donat mobilier şi aparatură în valoare de 10.000 de euro pentru sala festivă. În 2011 revin cu aparatură electronică pentru o sală multimedia", zice Marius Retegan.

Gest la centenar

Directorul colegiului bistriţean, Constantin Rus, afirmă că Marius Retegan l-a sunat şi i-a spus ce planuri are. "Mă bucură respectul pe care-l arată foştii elevi pentru şcoala unde au învăţat. Eu nu l-am prins pe Marius când era elev, dar am văzut că este un om care ţine la colegiul Liviu Rebreanu, mai ales într-un an când şcoala împlineşte 100 de ani", precizează Rus. "Este un gest foarte frumos", crede şi directorul adjunct al şcolii, Dorina Mathe.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările