Bistriţa: Salon pentru mirese cu bani de la second

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodora Ciobanu din Bistriţa şi-a deschis un second hand cu pietre de Murano ca să adune bani şi, mai târziu, să-şi înfiinţeze propriul salon cu rochii de mireasă. O altă bistriţeancă, Larisa Bancea, are de gând să-şi deschidă la toamnă un artizanat.

Ingeniozitatea bistriţenilor bate criza. Unii dintre ei deschid magazine cu haine de import şi produse de artizanat. Un exemplu este cel al Teodorei Ciobanu, o bistriţeancă de 34 de ani. Ea şi-a deschis joia trecută un second pe strada Panait Cerna, deşi visul ei este să aibă propriul salon cu rochii de mirese. „De când mă ştiu mi-am dorit să am un magazin pentru mirese. Atunci mi-am zis că trebuie să fac ceva pentru a-mi împlini visul. Cum nu aveam bani suficienţi pentru salon, am adunat bani şi am deschis acest second hand. Îmi doresc să meargă afacerea şi să am salonul mult dorit", mărturiseşte Teodora Ciobanu.

Ea lucrează la o firmă din domeniul serviciilor, iar de second se ocupă în timpul liber. Femeia spune că va angaja pe cineva pe post de vânzătoare şi promite reduceri avantajoase pentru toate buzunarele bistriţenilor. Are preţuri reduse cu 50%, dar şi haine la 1 leu bucata. Acestea le cumpără la kilogram de la depozitele cu haine de import din judeţele vecine. În demersul ei, Teodora a fost sprijinită financiar şi moral de prieteni. Femeia spune că nu a investit mai mult de 9.000 de lei şi că tot ce face este doar o treaptă pentru a-şi deschide magazinul mult visat.

Rochii speciale şi pietre de Murano

Ea îşi aduce aminte că, acum 10 ani, când s-a căsătorit, nu a găsit în Bistriţa o rochie de mireasă cum şi-ar fi dorit. Atunci s-a văzut nevoită să o închirieze. „Rochia de mireasă e una specială. Fiecare femeie îşi aduce aminte cu plăcere de acel moment toată viaţă. Tocmai de aceea vreau să deschid un salon de unde doamnele să-şi cumpere rochii cu gust", povesteşte Teodora. În plus, femeia vinde şi produse de artizanat făcute manual (coliere, cercei, brăţări) din pietre de Murano, pe care le comandă de pe internet.

Oamenii spun că Dora Ciobanu are lucruri frumoase în magazinul ei, iar doamnele nu-şi puteau lua ochii de la colierele de Murano. „Am cumpărat o jachetă de blugi cu 8 lei pentru că arată bine şi o astfel de haină nu mi-o permit să o iau nouă din magazin. Am văzut că au şi cercei frumoşi", afirmă Claudia Deak, de 42 de ani, din Bistriţa.

Afaceri cu macaroane şi pet-uri

Unul dintre oamenii care au ajutat-o pe Dora este Larisa Bancea. Ea i-a făcut suportul de coliere şi cercei dintr-un mop stricat şi o umbrelă pe care nu o mai folosea. „Vreau la toamnă să-mi deschid un magazin în care să vând obiectele de decor pe care le lucrez manual acasă. Acum caut spaţii unde să-mi amenajez magazinul, pe care l-am gândit sub forma unui atelier în care omul să vină şi dacă nu găseşte modelul vrut de el să-l poată comanda. Am fost la numeroase târguri din oraş şi am observat că au trecere obiectele făcute de mine", explică Larisa Bancea. Ea are deja peste o sută de piese de artizanat confecţionate din materiale precum pet-uri, maracoane, dopuri de la detergenţii de vase, sucuri, şampoane.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite