Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cât de sigură e Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud? Bolnavii sar gardul ziua în amiaza mare

0
29 Sep 2013 14:40:49
Autor: Bianca Sara Gavrilă
Dacă în apropierea gardului Secţiei de Psihiatrie bărbatul a grăbit pasul, odată ce a ieşit din eventuala rază vizuală a personalului spitalicesc, bolnavul pare mult mai relaxat FOTO: Bianca Sara
Dacă în apropierea gardului Secţiei de Psihiatrie bărbatul a grăbit pasul, odată ce a ieşit din eventuala rază vizuală a personalului spitalicesc, bolnavul pare mult mai relaxat FOTO: Bianca Sara

bolnav fugit, sectia de psihiatrie, evadare, bistrita, spital, bolnav psihicPersonalul insuficient şi lipsa de vigilenţă se fac simţite şi la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, care-şi „pierde” bolnavii ziua în amiaza mare. Astăzi un bărbat de 35-40 de ani a sărit gardul unităţii şi a fugit, personalul secţiei aflând despre acest incident abia 20-25 de minute mai târziu, când a fost anunţat.


La ora prânzului un bărbat de 35-40 de ani, internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean, îmbrăcat în pijamale şi cu păpuci de casă îşi încearcă norocul şi profită de lipsa de atenţie a personalului unităţii şi sare gardul care are peste 2 metri făcându-se în scurt timp nevăzut.

Vizibil dezorientat, probabil de la medicaţia care i se administrează, bărbatul o ia la fugă spre Gara Bistriţa Nord, aflată la câteva sute de metri de Secţia de Psihiatrie, după care îşi vede liniştit de drum chiar pe şinele de cale ferată.

La 10 minute după incident nicio reacţie, la 20-25 de minute de la evadare anunţăm portarul Secţiei de Psihiatrie că un pacient s-a făcut nevăzut. Mirat de cele povestite portarul anunţă personalul Secţiei de Psihiatrie, care la jumătate de oră de când bărbatul s-a făcut nevăzut porneşte în căutarea sa.

Acesta nu este primul incident de acest gen, anual având loc cel puţin câteva „evadări” de acest gen, din cauza personalului insuficient, dar şi a lipsei de vigilenţă. De-a lungul vremii mai multe persoane internate la Secţia de Psihiatrie au fost găsite de către îngrijitori în gară, în trenuri sau chiar autobuze.


Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean are 30 de paturi destinate bolnavilor cu afecţiuni cronice şi 90 destinate celor cu afecţiuni psihice acute. Cu tot cu şeful secţiei, 6 specialişti în psihiatrie se ocupă de cei peste 100 de pacienţi.

Vom reveni cu informaţii.
 

Vă mai recomandăm:

Cazul tânărului de 19 ani care a decedat în condiţii suspecte într-un spital de psihiatrie discutat azi la CEDO
O asistentă de la Spitalul de Psihiatrie din Galaţi a fost bătută crunt de un tânăr care consumase etnobotanice şi mult alcool

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările