Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Bonele din Bistriţa-Năsăud se pot specializa pe bani europeni

0
6 Feb 2013 14:46:20
Autor: Bianca Sara Gavrilă
thesafetyreport.comthesafetyreport.comBistriţencele care iubesc copiii şi vor să facă o carieră din îngrijirea lor sunt aşteptate să obţină o calificare în acest sens FOTO:thesafetyreport.com
thesafetyreport.comthesafetyreport.comBistriţencele care iubesc copiii şi vor să facă o carieră din îngrijirea lor sunt aşteptate să obţină o calificare în acest sens FOTO:thesafetyreport.com

thesafetyreport.comUn proiect cu finanţare europeană îşi propune să ofere o calificare femeilor din Bistriţa-Năsăud şi din alte 4 judeţe din nord-vestul ţării în ocupaţia de babysitter. Deşi România nu duce lipsă de bone, puţine sunt cele care chiar au o calificare în acest sens. Proiectul îşi mai propune să creeze şi o reţea naţională de bone.


După ce anul precedent 1250 de femei au reuşit devină babysitter cu acte, programul ajunge şi în Bistriţa-Năsăud. Cursurile sunt gratuite şi vizează şomerele, pensionarele sau chiar elevele.

În judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi organizate trei grupe a câte 28 de persoane, două în Bistriţa, iar unul în Sângeorz Băi.

Bistriţencele care doresc să urmeze cursurile se pot înscrie în perioada 7 februarie -15 martie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud  şi la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 din Sângeorz Băi.

Cursurile cuprind 360 de ore de pregătire teoretică şi practică, viitoarele bone acumulând cunoştinţe despre dezvoltarea fizică a copilului, disciplina pozitivă, gestionarea emoţiilor copiilor, a situaţiilor de criză, dar şi despre alimentaţia adecvată, rolul jocului în dezvoltarea acestuia şi tehnici de acordare a primului-ajutor.

Proiectul ”Femei pentru femei” urmăreşte standardizarea modelului de formare profesională în vederea constituirii unei reţele naţionale de bone acreditate şi calificate să ofere servicii alternative sau complementare de îngrijire a copiilor pe timpul zilei, se mai arată în comunicatul remis de Romanian Angel Appeal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările