Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Bucătarii cei mici au învăţat să facă turtă dulce pentru Moş Crăciun

0
17 Dec 2013 12:25:34
Moş Crăciun
Cei mici şi-au pus şorţuleţul şi s-au apucat de făcut turtă dulce, pe care au decorat-o cu glazură
Cei mici şi-au pus şorţuleţul şi s-au apucat de făcut turtă dulce, pe care au decorat-o cu glazură

Pentru prima dată, organizatorii târgului bistriţean de Crăciun au organizat evenimente pentru cei mici, menite să îi aducă mai aproape de spiritul sărbătorilor de iarnă. O serie de ateliere de creaţie i-au ajutat pe prichindei să înveţe să facă decoraţiuni pentru brad şi chiar turtă dulce.

CONCURS Moş Crăciun te trimite la Disneyland! Transmite-i mesajul tău video ca să-l convingi că meriţi.

Anul acesta organizatorii târgului de Crăciun bistriţean au pus la punct o căsuţă, unde prichindeii au fost invitaţi să stea de vorbă cu Moşul, să îi scrie o scrisoare şi chiar să participe la ateliere de creaţie.
Printre acestea s-au numărat ateliere de origami, pictură, quilling, confecţionare de globuri din polistiren, decoraţiuni croşetate pentru brad, „tehnica şerveţelului” sau turtă dulce. Toate obiectele sau bunătăţile realizate în cadrul atelierelor au putut fi luate acasă de cei mici.

Cei mici au fost ajutaţi de bucătarul Moşului, care a pus la copt creaţiile din turtă dulce

Alături de «Căsuţa lui Moş Crăciun» şi cu atelierele de creaţie ne-am inspirat din ceea ce am văzut în Elveţia. Ne-am gândit că ar fi un bun prilej să-i atragem pe copii să facă lucruri interesante. Cu ocazia asta, în primul rând socializează şi sunt fericiţi, am văzut asta la ateliere, când copiii au venit şi mi-au spus: «Suntem atât de fericiţi aici»“, precizează organizatorii.

Copiii au avut la dispoziţie forme şi aluat pentru turtă dulce

Zeci de prichindei şi-au pus duminică şorţuleţul  în Căsuţa lui Moş Crăciun şi s-au apucat de gătit. Folosindu-se de aluat şi diverse forme au făcut iepuraşi, maşini, inimioare sau flori din turtă dulce.

Formele din aluat au fost mai apoi luate de bucătarul Moşului care le-a pus la copt. După ce s-au copt,  bucătarii cei mai mici au avut sarcina să orneze turta dulce cu glazură albă. Dacă unii au ales să îşi ducă „arta“ gastronomică acasă, să-şi încânte părinţii cu ea, alţii nu au mai avut răbdare şi au mâncat chiar la atelier bucăţile de turtă dulce.

Unii prichindei n-au mai rezistat până acasă şi-au mâncat creaţii din turtă dulce

Atelierul de turtă dulce care s-a desfăşurat duminică a fost unul dintre cele mai bine primite, ideea de a găti şi mai apoi a mânca ce-au pregătit i-a încântat pe cei mici. În cadrul atelierului, cei mici s-au încălzit cu ceai de fructe şi au vorbit despre aventurile lui Hansel şi Gretel.

La atelierele lui Moş Crăciun sunt aşteptaţi copii cu vârste cuprinse între 4 şi 9 ani. Până acum zeci de copii au luat parte la ateliere, cei mici fiind aşteptaţi până în data de 22 decembrie când se vor sfârşi.

Părinţii sunt poate la fel de încântaţi de acest gen de activităţi ca şi cei mici. Prin aceste activităţi reuşim să le aducem bucurie. Părinţii îşi lasă copiii aici pe perioada atelierului, merg şi îşi fac cumpărăturile la Târgul de Crăciun, şi revin după cei mici“, mai spus organizatorii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările