Ce ajută tinerii în dezvoltarea personală? Răspunsul surprinzător al viitorilor adulţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii cred că familia îi ajută în dezvoltarea personală şi nu şcoala FOTO: Arhivă
Tinerii cred că familia îi ajută în dezvoltarea personală şi nu şcoala FOTO: Arhivă

Rolul pe care îl are şcoala în dezvoltarea personală a tinerilor este nesemnificativ, în viziunea lor. Potrivit unui studiu, tinerii consideră că cel mai important factor în dezvoltarea lor personală este familia şi nu şcoala.

Rezultatele unui studiu realizat de Asociaţia Proactiv Bistriţa, în parteneriat cu Creative Ideas of Youth People to Society pe tinerii din Bistriţa sunt cel puţin surprinzătoare şi arată cât de puţin importantă este considerată şcoala în dezvoltarea lor.

Mai jos prezentăm cele mai neaşteptate rezultate ale studiului realizat anul acesta în Bistriţa: 

- Familia este principalul factor pentru dezvoltarea personală, sunt de părere 75% dintre participanţii la acest studiu. Doar 41% cred că sistemul educaţional şi şcoala îi va ajuta în vreun fel la dezvoltarea personală.

- Cărţile practice, colorate şi simple, în defavoarea şcolii – majoritatea tinerilor consideră că sunt mai folositoare pentru dezvoltarea lor ca indivizi informaţiile practice şi simple provenite din alte medii decât şcoala. 

- Deşi aproape inexistentă în şcolile din România, tinerii mizează pe consilierea personală şi profesională. O proporţie covârşitoare de 98 % dintre tineri consideră importantă consilierea profesională şi personală, păcat că aceasta există în foarte puţine unităţi de învăţământ din ţară.

- Tinerii consideră importante şi atelierele de lucru, training-urile şi focus grupurile. 73% cred că participarea la aceste metode alternative de pregătire îi va ajuta. 

- Voluntariatul începe să ocupe teren şi în România. 58% consideră că acţiunile de voluntariat îi va ajuta în vreun fel în viaţă.

- O treime din tineri cred că este important să te gândeşti pe termen lung asupra carierei pe care vor s-o urmeze. Cine are un cuvând de spus în alegerea carierei? Ei bine, majoritatea consideră că decizia le aparţine doar lor. 

- De ce nu reuşesc tinerii în viaţă? 40% consideră că celor care nu reuşesc în viaţă le lipseşte motivaţia. 26% cred că tinerii nu reuşesc în viaţă tocmai din cauza programei şcolare, iar 10% dau vina pe problemele din familie.

Vă mai recomandăm:

Când devin informaţiile „periculoase“ pentru copii? Psiholog: „Atunci când ceva este ascuns, curiozitatea creşte“

Cum îţi dai seama că oamenii din jur vor să te manipuleze. 12 semne la care specialiştii recomandă atenţie deosebită

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite