Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Ce facem weekend-ul acesta? (28-30 iunie)

0
28 Jun 2013 14:36:41
Autor: Bianca Sara Gavrilă
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Bistriţenii nu au nicio şansă să se plictisească weekend-ul acesta. Serbările Medievale vor anima municipiul începând de astăzi, Herghelia Beclean va găzdui o etapă a Campionatului Naţional de Atelaje, iar Cireşoaia vă invită să îi gustaţi minunăţiile, duminică.


Astăzi, începând cu ora 18:00 pe pietonalul Liviu Rebreanu vor debuta Serbările Medievale cu o paradă de îmbrăcăminte şi arme medieval. Tot în această seară, la ora 19:00 va avea loc la Muzeul Judeţean o expoziţie cu rochii de epocă, urmate de un concert şi dansuri medievale.


Tot astăzi, începând cu ora 16:00, se va deschide expoziţia „Cioplind istorie” a artizanului Florin Constantin Cramariuc. Aceasta va putea fi văzută la centrul de artă tradiţională „Casa cu Lei”.


Mircea Vintilă va fi prezent şi el la Bistriţa, susţinând astăzi, începând cu ora 21:00 un concert în Plan B. 


Sinagoga Bistriţa ne aşteaptă astăzi cu piesa de teatru „Şi cu violoncelul ce facem?” de Matei Vişniec. Piesa va putea fi urmărită începând cu ora 19:00.


Activităţile pregătite cu ocazia Serbărilor Medievale vor începe mâine şi duminică la ora 10:00. Programul complet îl puteţi urmări aici.


Tot în acest weekend, Herghelia Beclean va găzdui o etapă a Campionatului Naţional de atelaje. Competiţiile au început astăzi cu proba de dresaj şi prezentare şi vor continua mâine de la ora 10:00 cu maratonul, iar duminică de la ora 10:30 cu probele de obstacole. 


Cei mai mici sunt aşteptaţi sâmbătă la teatru de păpuşi. Piesa „Poveşti jucăuşe” va putea fi urmărită de la ora 12:00, la Sinagoga Bistriţa.


Sâmbătă, la Livezile va avea loc serbarea câmpenească Wiesenfest. Programul cultural va începe la ora 16:00, pe scenă urmând să urce formaţii de dansuri săseşti şi ungureşti din Bistriţa-Năsăud, dar şi din alte judeţe.


Sâmbătă, la Sinagoga Bistriţa va avea loc, de la ora 19:00, un concert cameral susţinut de ansamblul „Nova Musica Viva”, format din soliştii filarmonicii „Moldova” din Iaşi.


Duminică, de la ora 12:00, la Cireşoaia se va da startul la cireşe, în cadrul celei de-a 120-a ediţie a Sărbătorii Cireşelor. Degustarea cireşelor va fi însoţită ca în fiecare an de un program folcloric.

 

Vă mai recomandăm:

Suma cheltuită anul acesta de autorităţile judeţene pentru cultură: peste un milion de lei

FOTO Simbolul culturii bistriţene încă din 1896 intră de astăzi oficial în reabilitare

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările