Ce medicamente trebuie să avem obligatoriu la noi când mergem în vacanţă - recomandările farmaciştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vacanţele ar trebui să aducă cele mai relaxante momente. Din păcate, nu de puţine ori, întreaga bună dispoziţie ne poate fi dată peste cap fie de o indigestie, fie de o durere de dinţi, o otită sau chiar o răceală. Ce ar trebui totuşi să conţină trusa medicală de concediu?

„Contează foarte mult unde mergem în vacanţă. Când facem această „trusă medicală” trebuie să ţinem cont în primul rând de destinaţia de concediu. De asemenea, trebuie să ţinem cont şi de cei mici dacă ne însoţesc în concediu, pentru că unele medicamente nu li se potrivesc şi lor”, explică farmacista Constantina Mărcuş.

Îndiferent de locaţia pe care o alegem pentru concediu, din trusa medicală nu trebuie să lipsească calmantele, care vin de hac durerilor de dinţi, de cap sau musculare. De asemenea, nu ar trebui să lipsească pansamentele şi rivanolul, să fim pregătiţi în caz că ne rănim sau că ne...jenează încălţămintea.

Dacă optăm pentru o excursie la munte, pe care vrem s-o presărăm cu drumeţii montane, ar fi bine să luăm în calcul şi geluri calmante pentru durerile musculare, dar şi vitamine, care să ne dea energia necesară efortului prelungit. Acestea sunt necesare şi în cazul în care plănuim drumeţii cu bicicleta.

De asemenea, trebuie să ţinem cont de faptul că temperaturile la munte sunt mai scăzute, iar un echipament necorespunzător nu face altceva decât să favorizeze răcelile, aşa că nu ar fi rău să avem ceva la noi şi pentru răceală.

Nu uitaţi de creme pentru arsuri şi soluţii auriculare dacă mergeţi la mare

Dacă însă optaţi pentru un concediu relaxant pe litoral, nu uitaţi de cremele pentru arsurile cauzate de expunerea prelungită la soare fără protecţie şi nici de soluţiile auriculare, numai bune dacă vă confruntaţi cu otite sau conjunctivite.

Indiferent de locaţia unde vă veţi petrece concediul, din trusa medicală nu trebuie să lipsească nici medicamentele pentru stomac, fie că este vorba despre un antidiureic, antispastic sau pentru constipaţie.

„Cei mai mari duşmani în concedii pot să fie soarele, mai ales dacă ne expunem fără protecţie şi în intervalul nerecomandat şi aerul condiţionat, care poate să ducă la otite sau conjunctivite. Un alt pericol poate fi reprezentat de mâncare, aceasta ducând la tot felul de probleme dacă nu este preparată cum trebuie sau depozitată corespunzător”, completează Constantina Mărcuş.

Vă mai recomandăm:

Cum ştim că aluniţele pot fi cancerigene şi când trebuie să mergem la doctor. Sfaturile medicale de care trebuie să ţinem cont obligatoriu când stăm la soare

Cum ne suflăm nasul corect. Sinuzita şi otita, printre pericolele care ne pasc dacă nu respectăm sfaturile medicilor




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite