Coafura rezistă, dar cu ce preţ? Mitul potrivit căruia fixativul este dăunător părului, desfiinţat de hairstylişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fixativul nu este atât de nociv pe cât se crede, susţin specialiştii FOTO Shutterstock
Fixativul nu este atât de nociv pe cât se crede, susţin specialiştii FOTO Shutterstock

Concepţia potrivit căreia fixativul este dăunător pentru păr este doar un mit, sunt de părere hairstyliştii, care susţin că pe piaţă au apărut produse benefice sănătăţii. Fixativul ar putea fi folosit ca tratament, în special de către persoanele cu păr gras.

De multe ori doar fixativul este capabil să-ţi ofere look-ul de care ai nevoie. Cu toate acestea, de ani buni acest produs este blamat, pentru că ar avea efecte dăunătoare asupra părului. Ce spun specialiştii despre asta? Ei bine, hairstylişti susţin că depinde foarte mult de calitatea fixativului, dar şi de modul în care doamnele şi domnişoarele în folosesc acasă.

„Fixativul doar usucă părul. Acesta este dezavantajul său, că usucă şi dezhidratează firul de păr. Dar şi aceste dezavantaje sunt contracarate cu tratamente care se aplică înainte de folosirea fixativului. Acum sunt pe piaţă tot felul de produse care au incluse şi protecţie pentru păr, tocmai pentru a nu ne distruge părul”, este de părere hairstylistul Emilia Baciu.

Potrivit acesteia există pe piaţă momentan două tipuri de fixative: lichide şi cu aerosol. Saloanele folosesc cu încredere şi fixativele lichide, care le ajută mai ales la uscatul la perie şi bigudiuri. Însă acasă specialiştii nu recomandă folosirea fixativului lichid, pentru că doamnelor şi domnişoarelor le vine greu să aplice uniform fixativul şi multe nici nu ştiu cum se face, astfel că de multe ori nu obţin efectul dorit şi se trezesc cu părul îmbâcsit.

Cum ne dăm seama care este un fixativ de calitate? Ne ajută hairstylistul Emilia Baciu cu un test foarte simplu: trebuie doar să pulverizăm fixativ pe ambele palme şi să le frecăm una de alta. Fixativul trebuie să rămână o peliculă lucioasă şi după frecare, iar dacă în urma frecării apar reziduuri, înseamnă că acesta nu este de calitate. De asemenea, fixativurile de calitate permit pieptănarea.

„Pentru persoanele cu părul gras se recomandă chiar tratamentul cu fixativ. Acestea sunt îndemnate să pulverizeze fixativ la rădăcina firului de păr şi să tapeze. Fixativul va usca firul de păr şi va menţine volumul mai mult timp, astfel că persoana respectivă nu va trebui să se spele pe cap atât de des”, explică Emilia Baciu.

Emilia Baciu: „Fixativul este considerat nociv pentru că este folosit greşit”

Nu doar proasta calitate a fixativului poate să distrugă părul şi să-l îmbâcsească, ci şi proasta lui utilizare. Hairstylistul Emilia Baciu spune că a întâlnit cliente care după fixare folosesc placa de întins părul, fără a-şi spăla părul înainte, deteriorându-l considerabil astfel.

Cât despre produsele naturale folosite acum câteva decenii de mamele şi bunicile noastre, cum este apa cu zahăr, hairstyliştii nu le recomandă, pentru că îmbâcsesc părul, nu permit controlarea fixării şi nici pieptănarea.

Vă mai recomandăm:

Cum îşi distrug tenul femeile care merg la somn fără să se demachieze. Medicii avertizează că o simplă spălare cu apă pe faţă are efecte la fel de dăunătoare

Cum ne facem în casă propriul ulei exfoliant pentru corp, care pregăteşte pielea pentru bronz

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite