De la industria auto la clătite: aventura tânărului care şi-a investit toate economiile într-o afacere dulce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bistriţean de 32 de ani, care se ocupă de vânzările unuia dintre cei mai mari dealeri auto din judeţ, şi-a investit toate economiile într-o afacere cu clătite. El a fost convins să ofere clătite în regim street-food, însă sănătoase şi naturale, tocmai de fiica sa de 4 ani.

Bogdan Păcurar are 32 de ani şi de mai bine de 8 ani lucrează la un dealer auto din Bistriţa, fiind director de vânzări. A terminat Facultatea de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi un masterat în management performant.

În urmă cu aproape un an, tânăru a luat toate economiile familiei şi le-au investit într-o mică afacere cu clătite. 

Într-un mic local din centrul istoric al Bistriţei face clătite cu ciocolată şi fructe proaspete, gemuri, brânză de burduf, mozzarella şi şuncă sau clătită „mic dejun”, care include şi ou. 

Ideea i-a venit lui Bogdan Păcurar tocmai de la fetiţa sa de nici 5 ani, care adora clătitele. Nu l-a speriat nici faptul că n-a avut nicio treabă cu alimentaţia publică până atunci, încurajându-l experienţa de peste un deceniu în management şi vânzări a lui Bogdan.

creperie bistrita 2

„Ideea de aici a pornit, să facem ceva sănătos, pornind de la fetiţa noastră, pentru că suntem foarte atenţi la alimentaţia ei şi a noastră şi am observat că nu există multe business-uri care fac treaba aceasta într-un mod sănătos. Am vrut să poţi servi ceva în regim street food, repede, dar şi sănătos. Am vrut şi ceva nou în oraş, deşi oferim un preparat foarte cunoscut”, explică Bogdan Păcurar.

Ideea de „sănătos” a înrădăcinat-o adânc în acest business, aşa că a spus nu din prima la compoziţiile de clătite gata făcute din comerţ, dar şi la chimicale şi chiar la banalul praf de copt sau bicarbonat.

Clătitele de La Creperie „A la Maison” conţin doar ouă, lapte, făină şi apă minerală. Ouăle şi laptele sunt proaspete şi ele provenind de la două ferme locale. Gemurile folosite sunt şi ele atent alese.

„Am încercat personal acasă 4-5 reţete de clătite până am găsit-o pe cea optimă şi pe cea fără ceva anormal în compoziţie – praf de copt, bicarbonat, le creştem cu apă minerală”, mai spune Bogdan.

creperie bistrita 3

La micuţa creperie din inima Bistriţei se găsesc atât clătite dulci, cât şi sărate FOTO: Arhiva Personală 

La sfârşit de săptămână, bistriţeanul renunţă la costum şi face clătite 

Cei care îşi iau clătite pot vedea la faţa locului cum sunt acestea făcute şi ce ingrediente sunt folosite la compoziţie, iar Bogdan a ţinut foarte tare la asta şi nu a acceptat ideea servirii printr-un geam. 

Într-o lună, afacerea sa produce în jur de 1.000 de clătite, unele dintre ele fiind comandate la birou de cei mai ocupaţi dintre bistriţeni. O clătită costă 6-7 lei, în funcţie de sortiment,

Momentan, afacerea are un singur angajat, însă antreprenorul renunţă la final de săptămână la ţinuta office şi se apucă de clătite.

creperie bistrita 5

Grup de elevi care au vrut să vadă cum se fac clătitele, la şcoala altfel FOTO: Arhivă Personală

„Când vin, vin să fac la propriu treabă, să servesc clienţii, să vorbesc cu ei, să aflu ce se poate îmbogăţi”, mărturiseşte antreprenorul.

Bistriţeanul a investit în jur de 10.000 de euro şi ar vrea ca în următorii ani să se extindă şi la alte oraşe din judeţ şi de ce nu în Cluj-Napoca. Totul este dat de profitabilitatea de care va da dovadă business-ul pe viitor. 

Vă mai recomandăm:

Cum s-a mutat pe Internet un meşteşug vechi, care punea pâinea pe masa unui sat întreg. Papucii şi coşurile din papură ajung în Ungaria şi Anglia

Şi-a dat demisia şi s-a apucat de făcut paste artizanale. Cum o ajută reţeta de tăieţei învăţată de la bunica

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite