Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Ioan Oltean a refuzat să dea ochii cu presa. Copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăd, Stelian Dolha: „Mă îngrijorează dosarul lui Ioan Oltean”

0
5 Jun 2015 14:38:38
Autor: Bianca Sara Gavrilă
Ioan Oltean (dreapta) a fost chemat joi la DNA Oradea FOTO: Digi24
Ioan Oltean (dreapta) a fost chemat joi la DNA Oradea FOTO: Digi24

Deşi era aşteptat vineri la o conferinţă de presă, copreşedintele şi deputatul PNL Ioan Oltean, suspectat de trafic de influenţă, a refuzat să dea ochii cu reprezentanţii mass-media. Copreşedintele PNL Stelian Dolha a fost nevoit să dea explicaţii în locul său. Acesta a declarat că îl îngrijorează dosarul lui Ioan Oltean.

Joi, deputatul şi copreşedintele PNL, Ioan Oltean a fost chemat la DNA Oradea, unde a fost pus sub învinuire pentru fapte de corupţie. Deşi în prima fază s-a bănuit că învinuirea lui Ioan Oltean are legătură cu dosarul baronului Alexandru Kiss, anchetatorii susţin că este vorba despre alt dosar.

Anchetatorii ar avea suspiciuni că Ioan Oltean ar fi făcut trafic de influenţă, în legătură cu numirea unei persoane într-o funcţie publică.

Aşteptat vineri la o conferinţă de presă, deputatul şi copreşedintele PNL BN Ioan Oltean a lipsit, preferând să îl trimită pe prim-vicepreşedintele şi consilierul judeţean Eugen Curteanu în locul său. De asemenea, pe tot parcursul zilei de joi Ioan Oltean nu a putut fi contactat de către reprezentanţii mass-media.

Copreşedintele PNL Stelian Dolha nu a scăpat însă de întrebările incomode despre dosarul lui Ioan Oltean, deşi a încercat să evite subiectul. Întrebat dacă-l îngrijorează dosarul lui Ioan Oltean, Stelian Dolha a precizat:

„Da, mă îngrijorează. Ceea ce ştiu eu astăzi e ce ştiţi şi dumneavoastră, că a fost chemat într-un dosar în care era martor şi pe urmă a fost transformat în învinuit. Sunt singurele date pe care le avem la ora actuală. Ca liberal nu cred că putem să interferăm într-o anchetă penală. Haideţi să vedem ce se întâmplă, iar săptămâna viitoare domnul Ioan Oltean va veni într-o conferinţă de presă să vă explice. Atunci va avea şi el mai multe informaţii despre această anchetă”.

Prim-vicepreşedintele PNL BN şi consilierul judeţean Eugen Curteanu a spus însă că nu au de ce să îl îngrijoreze dosarele lui Ioan Oltean şi că „fiecare om are responsabilitatea faptelor sale, dacă există asemenea fapte”.

„Nu am cunoştinţă de dosar, dar e limpede că, la un anumit moment dat, fiecare dintre noi ne putem confrunta cu acuzaţii fondate sau mai puţin fondate”, a completat Eugen Curteanu.


Vă mai recomandăm:

Deputatul Ioan Oltean i-a cerut abuziv şefului Poliţiei Bistriţa-Năsăud să afle cine îl înjură pe Internet. Poliţia s-a executat: „duşmanul” era angajat la SRI

Baronii din Bistriţa-Năsăud „urmăriţi” de lege


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările