Lucruri surprinzătoare pe care nu le-ai ştiut despre rechini. Atacă în special bărbaţii şi trăiesc în oceanele lumii de 400 de milioane de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar 30 de specii de rechini din cele 400 descoperite atacă oameni FOTO: Captură Youtube
Doar 30 de specii de rechini din cele 400 descoperite atacă oameni FOTO: Captură Youtube

Rechinii trăiesc în oceanele lumii de 400 de ani, iar oamenii de ştiinţă spun că s-au schimbat destul de puţin de-a lungul timpului. Deşi proporţia femeilor şi a bărbaţilor care petrec timp în ocean este asemănătoare, rechinii par să atace în proporţie de 90% bărbaţi.

Prima relatare despre atacul unui rechin a făcut-o Herodot, în 484 -425 Î. Hr. Rechinii erau descrişi ca fiind „monştri”, care devorează pescarii. Din cele 400 de specii de rechini cunoscute de om, doar 30 atacă oamenii. Factretriever.com vă prezintă cele mai interesante detalii pe care nu le-aţi ştiut despre rechini:

-Primii rechini au trăit acum 400 de milioane de ani şi s-au schimbat destul de puţin de-a lungul timpului.

-Datorită faptului că rechinii se îmbolnăvesc foarte rar de cancer, oamenii de ştiinţă studiaza cartilajul lor, în speranţa de a descoperi un leac pentru această boală nemiloasă.

-Prima relatare despre atacul unui rechin a făcut-o Herodot, în 484-425 Î. Hr. Rechinii sunt descrişi ca fiind „monştri” care devorează pur şi simplu pescarii.

-Termenul de „rechin” a fost folosit în anul 1569. Înainte, marinarii şi pescarii îi numeau „câini de mare”. 

-Printre cele mai neobişnuite lucruri găsite în stomacul unui rechin se numără – papuci, scaune, o cutie cu cuie, tobe şi sticle cu vin.

-Până acum au fost identificate în jur de 400 de specii de rechini. Dintre acestea, doar despre 30 de specii se ştie că atacă oamenii. 

- Rechinii se regăsesc în toate oceanele lumii. Unii trăiesc la adâncime foarte mare, care trece de 3.500 de metri.

-Uleiul provenit din ficatul rechinilor este considerat o sursă importantă de vitamina A. Din ficatul unui singur rechin se pot produce 1.200 de litri de ulei. 

-Un rechin trăieşte în medie 70 de ani, dar unii ajung şi până la un secol.

- La fiecare om omorât de rechini, mor două milioane de animale. În jur de un milion de rechini sunt omorâţi an de an. Sunt vânaţi pentru dinţi, dar şi pentru cartilajul, pielea, carnea şi ficatul.

-Uneori rechinii atacă obiectele din metal. Cercetătorii cred că rechinii sunt derutaţi de semnalele electrice transmise de metal.

-Se pare că rechinii atacă în special bărbaţii. Potrivit unor statistici, 90% dintre cei atacaţi de rechini sunt bărbaţi.

-Cel mai mic rechin are doar câţiva centimetri, în timp ce cel mai lung ajunge la 15 metri.

-În cazul unor specii de rechini, perioada de gestaţie se întinde pe doi ani. Femelele îşi pierd apetitul în apropierea naşterii pentru a nu fi tentate să îşi mănânce puii.

-Pielea de rechin este considerată foarte rezistentă. O pereche de papuci din piele de rechin poate să reziste de 4 ori mai mult decât încălţările realizate din pielea altor animale.

Vă mai recomandăm:

Lucruri pe care nu le-ai ştiut despre dinozauri. Cel mai mic schelet descoperit încape într-o pungă de cumpărături

Lucruri surprinzătoare despre vederea animalelor. De ce au cămilele gene de 10 centimetri şi trei pleoape

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite