Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Medici acuzaţi că au cusut o rană ca la „abator”. Conducerea spitalului face o anchetă

1
31 Jul 2019 15:34:17
Autor: Călin Gavrilaş
FOTO: Maria Helm
FOTO: Maria Helm

Conducerea Spitalului Judeţean a demarat o anchetă după ce fotografia cu sutura a fost făcută publică de o rudă a pacientului.

„Aşa se lucrează la Spitalulde Urgenţă Bistriţa! Foarte modernizat, dar cu personal de la abator. Ruşine să vă fie”, a postat Maria Helm, sora pacientului.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a declarat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în urma postării. „Am reuşit să identificăm pacientul respectiv. În seara când s-a făcut postarea, am contactat-o în regim privat pe doamna respectivă şi am rugat-o să-mi dea detalii vizavi de acel caz pentru că postarea era destul de ambiguă”.

Pacientul este un bărbat de 37 de ani care pe 23 iulie a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe Bistriţa cu o tăietură produsă de un flex. „La tăierutile de acest gen sunt provocate margini neregulate care sunt greu de cusut, ca să iasă o suturare perfectă. Spun acest lucru, şi nu este o scuză. Constatarea a fost făcută de medicul nostru de chirurgie plastică şi reparatorie, pe care l-au rugat să-şi dea cu părerea.

Problema va fi rezolvată intern, am reuşit să dăm de pacientul respectiv şi l-am rugat să vină la spital şi să facă o sesizare scrisă. Noi nu putem să luăm măsuri în baza unor mesaje sau a unor postări făcute pe spaţiul public, pe diferite pagini de socializare”, spune managerul.

Gabriel Lazany afirmă că pacientul nu ar avea nicio nemulţumire, persoana revoltată fiind sora acestuia care locuieşte în Elveţia. „În unităţile de primiri urgenţe, nu doar în România ci peste tot în lume, se pune accent pe rezolvarea problemei medicale şi nu pe partea estetică. I s-a oprit hemoragia, i s-a făcut sutura şi a fost trimis acasă. L-am programat pentru consult pentru a vedea tăietura, sutura şi eventual o ulterioară corecţie, dacă se impune, pentru a fi cicatricea cât mai mică. Nemulţumirea a venit la partea de suturare. Într-adevăr, poate, trebuiau să folosească o aţă chirurgicală mai subţire. Reacţia publică, valul creat, a fost mai mare decât nemulţumirea pacientului”.

Pe aceeaşi temă:

Director de spital românesc: „E atât de îndoctrinată şpaga în medicină, că dacă medicul refuză pacientul crede că moare“

Tânără dată în judecată fiindcă i-a jignit pe medicii care i-au tratat copiii: „Mai faceţi şi figuri, handicapaţilor!“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mircea Nistor
31.07.2019, 16:19:47

Şi totuşi..E o cusătură inestetică,]n partea de stânga sus este un lambou triunghiular care trebuia excizat înainte de sutură,pentru ca buzele plăgii să fie aliniate perfect .Acceaşi problemă, cu alinierea buzelor plăgii şi în partea dreaptă .Cam ies afară,peste buzele plăgii burjoni de tesut gras subcutanat .Hotărât lucru,era loc de mai bine.Micile detalii fac diferenţa...