Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Miluţ se zbate între viaţă şi moarte

0
5 Jun 2010 14:00:46
Autor: adevarul

Liceeanul Miluţ Bâgiu n-a depăşit starea critică şi se află tot în comă. Doi dintre cei cinci bătăuşi care l-au băgat în spital pe Miluţ vor afla, luni, în ce fel vor fi pedepsiţi. Ei riscă să fie exmatriculaţi din şcoală şi să repete clasa a XII-a la un alt liceu.


Au trecut deja opt zile de când Miluţ Bâgiu e internat, dar medicii de la Spitalul Judeţean Târgu-Mureş, unde se află acum liceeanul, sunt încă rezervaţi în privinţa stării lui de sănătate.  „Miercuri a fost mai agitat şi dădea semne de trezire, însă nu a deschis ochii. Liceeanul din Bistriţa se află, deocamdată, în comă. Medicii îl ţin conectat la aparate şi spun că perioada critică nu a trecut. Aşteptăm să vedem cum va evolua zilele următoare",  a declarat, astăzi, pentru „Adevărul de Seară", purtătorul de cuvânt al spitalului, Lavinia Cosma.

Părinţii copilului sunt devastaţi şi sunt alături de el zi şi noapte. Apropiaţi ai familiei Bâgiu spun că tragedia i-a zdruncinat. „Părinţii lui Miluţ sunt într-o tensiune extraordinară. De-abia răspund la telefon şi nu ştiu la ce să se aştepte", a explicat primarul comunei Leşu, Nicolae Lupşan.

Soarta agresorilor se decide luni

Directorul Grupului Şcolar Grigore Moisil, profesorul Ioan Rusu, este foarte supărat de cele întâmplate şi a decis să-i sancţioneze pe elevii agresori. „Deşi Miluţ a fost agresat în afara şcolii şi după banchetul de absolvire, am hotărât să fie luate măsuri împotriva bătăuşilor. Luni, la ora 10.00, i-am convocat pe toţi cei 80 de profesori la Consiliul Profesoral. Sper ca până atunci să primesc o situaţie de la Poliţie. La Consiliu voi prezenta situaţia şi le voi cere părerea profesorilor", explică directorul Ioan Rusu.

Celor doi agresori li se va scădea semnificativ nota la purtare şi riscă exmatricularea. Ioan Rusu mai spune că, dacă Robert Rus şi Călin Saicu vor fi exmatriculaţi, acestora nu li se va permite să se reînscrie la Grupul Şcolar Grigore Moisil. „Nu tolerez bătăuşi în şcoala mea!", a declarat, tranşant, directorul.

 Între timp, profesorii şi colegii de clasă speră ca Miluţ să se trezească din comă şi să se însănătoşească. De altfel, tragicul incident a făcut ca acesta să fie singurul  elev din promoţia 2010 a şcolii care nu a putut să-şi susţină proba de competenţe lingvistice a bacalaureatului. De această şansă au avut parte, însă, colegii care l-au bătut pe Miluţ:  Robert Rus şi Călin Saicu, din clasa a XII-a C.

Bătut după banchet

Miluţ Bâgiu a fost bătut de cinci tineri, în dimineaţa zilei de 28 mai, în jurul orei 02.00, în apropierea discotecii Pro Wash, de pe strada Simpozionului.  Bătaia a vut loc la trei ore după încheierea banchetului de clasa a XII-a. Bătut, Miluţ a ajuns în comă la Spitalul Judeţean Bistriţa şi, câteva ore mai târziu, la Târgu-Mureş, cu un echipaj SMURD.  Poliţiştii au reuşit să indentifice doar doi agresori, pe Robert Rus şi  pe Călin Saicu, colegi de şcoală cu Miluţ. Despre ceilalţi trei, ei nu au date nici azi. Mai mult, poliţiştii n-au început nicio cercetare împotriva celor doi, motivând că aşteaptă rezultatul raportului medicului legist.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările