Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Misterele lacului Colibiţa, „căutate” de concurenţii de la Via Maria Theresia

0
13 Jan 2016 17:33:33
Autor: Bianca Sara Gavrilă
Începând de anul acesta Via Maria Theresia va avea şi o probă de înot FOTO: Bianca Sara
Începând de anul acesta Via Maria Theresia va avea şi o probă de înot FOTO: Bianca Sara

Via Maria Theresia, competiţia care are în centru un drum istoric ce leagă Suceava de Bistriţa-Năsăud se dezvoltă cu fiecare ediţie. Competiţia din 2016 are o nouă probă: înot în lacul Colibiţa.

La sfârşitul verii acestui an, Via Maria Theresia, competiţia din Munţii Călimani, va ajunge la ediţia cu numărul trei. Începând de anul acesta, în competiţie este inclusă o nouă zonă din Bistriţa-Năsăud. Este vorba despre Lacul Colibiţa, unde se va desfăşura proba de înot. 
 
Competiţia, care are în centru un drum istoric ce lega Transilvania de Bucovina se dezvoltă cu fiecare ediţie, anul acesta organizatorii adăugând o nouă probă: triatlon şi triatlon pe echipă, care presupune 1500 de metri înot în lacul Colibiţa, 30 de kilometri ciclism montan şi 13 kilometri de alergare montană. 
 
Încrierile la competiţie s-au deschis chiar în Ajunul Crăciunului, iar până acum deja şi-au manifestat dorinţa de a participa peste 100 de persoane.
 
Poteca tematică Via Maria Theresia, care a şi fost inaugurată cu ocazia primei competiţii ce i-a fost dedicată, se întinde pe 42 de kilometri şi urmează vechiul drum istoric comandat de împărăteasa austro-ungară. 
 
Împăratul Iosif al II-lea şi mama sa, împărăteasa Maria Theresia, au făcut mai multe vizite în Transilvania, iar în 1783 au hotărât ca aici să fie amenajat un drum care să lege cele două provincii istorice: Transilvania de Bucovina. Împăratul a revenit în Transilvania trei ani mai târziu, pentru a se convinge că drumul pe care l-a cerut şi care a împrumutat numele mamei sale a fost făcut. 
 

Vă mai recomandăm:

 
Priveliştea de basm oferită de Via Maria Theresia, cea mai lungă potecă tematică din România
 
 
FOTO Jurnal de vacanţă: La pas pe drumul istoric ce lega Transilvania de Bucovina
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările