Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

O primărie din Ardeal îi premiază cu electrocasnice pe cei care-şi plătesc taxele la timp. Câştigătorii, aleşi live pe Facebook

0
15 Mar 2019 15:24:43
Autor: Bianca Sara Gavrilă
Cei care îşi plătesc taxele luna aceasta participă la o tombolă cu premii FOTO: IPN
Cei care îşi plătesc taxele luna aceasta participă la o tombolă cu premii FOTO: IPN

Traian Ogâgău, primarul oraşului Sîngeorz-Bai, vrea să îi stimuleze pe cetăţenii localităţii conduse să îşi plătească dările la timp. În acest sens, edilul a organizat o tombolă, în urma căreia trei contribuabili vor merge acasă cu un frigider, un cuptor cu microunde sau un aspirator. Câştigătorii vor fi aleşi şi anunţaţi, live, pe Facebook.

Cetăţenii oraşului Sîngeorz-Băi care îşi plătesc taxele locale până la finalul acestei luni beneficiază de o reducere de 10%, dar au posibilitatea şi să-şi înnoiască electrocasnicele. Asta pentru că intră automat într-o tombolă, care-şi va anunţa câştigătorii în 3 aprilie.

Ideea aparţine primarului Traian Ogâgău, care vrea astfel să îi stimuleze pe contribuabili să îşi plătească cât mai repede taxele pe clădiri, terenuri şi maşini. Pentru a participa la tombolă, contribuabilii nu trebuie să facă nimic deosebit, ci doar să îşi plătească taxele luna aceasta.

Edilul oraşului-staţiune încă nu a hotărât ce premii va acorda, susţinând doar că este vorba despre produse electrocasnice: un frigider, un cuptor cu microunde, aspirator sau chiar uscător de păr.

Câştigătorii vor fi aleşi în data de 3 aprilie, cu ajutorul unei tombole live, pe Facebook. În urma acesteia vor fi aleşi trei câştigători.

„Lumea vine şi plăteşte până la finalul lunii martie. Cu siguranţă anul viitor o să se vadă efectul. Noi sperăm ca aceste premii să stimuleze contribuabilii şi efectul să fie mare”, a declarat primarul Traian Ogâgău.

Edilul vrea să transforme această metodă de a recompensa contribuabilii într-o tradiţie. În acelaşi timp, primarul vrea să îi facă de ruşine şi pe cei care nu îşi plătesc taxele şi să facă publică lista cu datornicii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările