Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Paznicul din Bistriţa care investeşte cu succes la Bursă. Pune la bătaie 10.000 de lei pentru a-i învăţa şi pe alţii „jocul“

1
24 Jul 2017 16:50:40
Autor: Bianca Sara Gavrilă
Adrian Varga  vrea să-şi înveţe prietenii, printr-un experiment, cum să investească la bursă FOTO: Bianca Sara
Adrian Varga  vrea să-şi înveţe prietenii, printr-un experiment, cum să investească la bursă FOTO: Bianca Sara

Un paznic de 49 de ani vrea să îşi convingă prietenii să investească la bursă, investind propriii bani în numele lor. Pentru acest „joc”, paznicul a alocat 10.000 de lei, câte 500 de lei pentru fiecare prieten care vrea să înveţe secretele bursei. După un an, cei care iau parte la jocul paznicului vor putea retrage eventualele profituri obţinute.

Adrian Varga are 49 de ani şi de aproape un deceniu investeşte la bursă. Deşi nu are nicio pregătire financiară, fiind de 30 de ani paznic la ştrandul unei companii din Bistriţa, acesta a fost autodidact şi a învăţat de unul singur secretele bursei de valori.
 
Bărbatul şi-a început aventura cu bursa în anul 2005, după ce cu 5 ani în urmă şi-a pierdut locuinţa la FNI. Bistriţeanul a început să înveţe secretele burse cu ajutorul unei publicaţii de profil, căreia i-a studiat fiecare număr, an de an, până când şi-a făcut curaj să investească primii bani: 3.700 de lei. 
 
„Nu înţelegeam absolut nimic, dar, încet, încet am învăţat. Când am cumpărat primele acţiuni, nici n-am ştiut la ce cumpăr. Primii bani pe care i-am investit i-am adunat din salarii, agricultură şi micile investiţii pe care le făcusem în aur”, povesteşte Adrian Varga.
 
Faptul că a şi-a pierdut locuinţa l-a ajutat pe bistriţean să fie mai prevăzător şi să nu rişte foarte mult. Mai mult, deviza sa este: să nu intri niciodată cu toţi banii. Spune că pierderea unor sume mari de bani poate să te descurajeze şi să te facă să te retragi. Acesta a ajuns să investească şi 15.000 de lei o singură dată. A şi pierdut 8.000 de lei într-o zi.
 
Paznicul investeşte la Bursa de Valori Bucureşti şi la Rasdaq. Spune că a cumpărat acţiuni în toate domeniile, de la farmaceutice, petrol şi bănci, până la Fondul Proprietatea. 
 
În ciuda câştigurilor, care în 2013 ajunseseră la 200.000 de lei, Adrian Varga continuă să lucreze ca şi paznic. Întrebat de ce nu a ales să trăiască din dobândă şi din veniturile aduse de acese investiţii, paznicul spune:
 
„Acesta este primul meu loc de muncă şi am pus suflet. Aş tânji după locul acela mai mult decât aş tânji după bani sau altceva. Aici am plantat primul brad acum 20 de ani. În plus, vreau să le arăt oamenilor că şi lucrând pe bani puţini poţi să economiseşti şi să investeşti mai apoi”.
 

Proiectul cu care vrea să-şi înveţe prietenii cum să investească în bursă

 
Un deceniu mai târziu, Adrian Varga vrea să îi înveţe şi pe alţii cum pot să-şi înmulţească banii, folosindu-se de bursa de valori. În acest sens, vrea să organizeze, folosindu-se de pagina sa de Facebook, mai multe „cursuri” pentru cei care vor să înveţe secretele investitului. 
 
De asemenea, acesta vrea să îşi implice prietenii într-un mic experiment, menit să îi facă să înţeleagă cum funcţionează bursa de valori. Acesta a „alocat” 10.000 de lei pe care îi va investi în numele a 20 de persoane. 
 
Fiecărei persoană îi va fi alocată suma de 500 de lei, care va fi investită în numele său. Persoanele în cauză vor fi ţinute la curent cu privire la investiţiile care se fac în numele lor. 
 
Până în acest moment, peste 10 persoane au intrat în „jocul financiar” propus de bistriţean. Investitorul vrea să înceapă experimentul în data de 15 septembrie. Tot atunci va începe şi seria de cursuri explicative despre cum funcţionează bursa de valori. 
 
Adrian Varga speră ca după un an oamenii să înveţe să ducă mai departe aceste investiţii şi să vină cu propriile decizii cu privire la investiţiile pe care vor să le facă. De asemenea, după un an, oamenii vor primi eventualele profituri obţinute cu cei 500 de lei puşi la dispoziţie de paznicul bistriţean.
 
„Din 2013 visez la chestia asta. Am spus că o s-o fac atunci când o să am mulţi bani, dar viaţa trece şi am simţit că trebuie să fac asta acum. E o chestie interesantă, dar neînţeleasă de mulţi, asta pentru că oamenii nu au informaţii, eu îmi propun să le ofer aceste informaţii”, a explicat Adrian Varga.
 

Vă mai recomandăm:

 
Cum să te îmbogăţeşti pe Amazon.com. Tinerii români care te învaţă cum se face profit pe cea mai mare platformă de comerţ electronic din lume
 
Cum a reuşit un licean din Bistriţa să-şi facă o afacere care, în doar trei luni, i-a adus profit, angajaţi şi mulţi clienţi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

viorel mihalache
26.07.2017, 11:15:42

buna ziua D. Adrian as vrea sa particip si eu cum fac sa va contactez ?emailul meu m80vio@gmail.com

Modifică Setările