Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Ploaia abundentă a făcut ravagii în mai multe localităţi, iar ninsoarea dă bătăi de cap şoferilor care trec prin Pasul Tihuţa

0
12 Jan 2016 19:15:24
Autor: Bianca Sara Gavrilă
Gospodărie inundată în Baţa FOTO: Bistriţeanul.ro
Gospodărie inundată în Baţa FOTO: Bistriţeanul.ro

Ploile din ultimele zile au început să facă ravagii în mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud. Probleme au fost în Rodna, Maieru, Baţa, dar şi în Pasul Tihuţa, unde zăpada şi gheaţa au dat bătăi de cap şoferilor.

Drumul Judeţean 172 J care leagă Rodna de Valea Vinului a fost parţial blocat din cauza ploilor din ultimele zile, care au adus aluviuni pe carosabil. 
 
„Acolo există 3 kilometri de şanţ care este înfundat. Dacă îngheaţă la noapte, mâine nu ne mai putem aduce copiii la şcoală. Circulaţia va fi blocată total. Există aici şi 6 podeţe înfundate. Am făcut demersuri la Consiliul Judeţean pentru a trimite nişte utilaje în zonă care să rezolve problema. Există două-trei locuri de unde apa care se scurce de pe versanţi vine direct pe drum şi asta creează probleme serioase în această zonă”, a declarat pentru Bistriţeanul, Alexandru Năşcan, primarul comunei Rodna. 
 
De asemenea, tot în Rodna a fost afectată o gospodărie şi două străduţe. Au fost probleme şi în Maieru, unde o gospodărie a fost afectată, dar şi în Baţa, unde canalizarea a cedat şi apa a ajuns în curţile şi grădinile oamenilor. 
 
Potrivit Bistriţeanul.ro, probleme, de data aceasta cu zăpada şi gheaţa, au fost şi în Pasul Tihuţa. Dacă în restul judeţului astăzi a plouat, în Pasul Tihuţa a nins abundent, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate. Autoutilajele de deszăpezire au acţionat întreaga zi în Pasul Tihuţa. 
 

Vă mai recomandăm:

 
Pod smuls de puhoaie în centrul oraşului Vatra Dornei „sub privirile inspirate ale prefectului şi ale şefului ISU Suceava“
 
 
Fenomenul care dă fiori sătenilor de pe Valea Muntelui, în Neamţ. Zăporul de pe râul Bistriţa măsoară 16,5 kilometri

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările