Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Provocarea unei asistente medicale pentru un politician: „Să vină să-şi aleagă un pat. Spitalul s-a săturat de cerşit de la voi”

29
28 Mar 2020 08:35:11
Autor: Călin Gavrilaş
Ionela Bolog, asistenta medicală care a provocat un politician  FOTO: FB/Ionela Bolog
Ionela Bolog, asistenta medicală care a provocat un politician  FOTO: FB/Ionela Bolog

Asistenta medicală descrie situaţia dintr-un mic spital orăşenesc despre care anumiţi lideri politici locali spun că va fi transformat în spital COVID-19.

Ionela Bolog este asistent medical la Spitalul Orăşenesc din Năsăud, un spital despre care unii politicieni afirmă că va fi transformat în Spital COVID-19, urmând ca aici să fie aduşi pacienţii testaţi pozitiv pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud. 

Femeia spune că nu îi este frică să scrie ce se petrece acolo deoarece „ nu e un post prea dorit în aceste momente şi nici pe cei 100 care aşteaptă la poartă, nu îi prea îi văd să se înghesuie.”

Provocarea Ionelei Bolog este pentru preşedintele Consiliului Judeţean BN, Emil Radu Moldovan, liderul la nivel de judeţ a Partidului Social Democrat.

„Îl provoc pe domnul Emil Radu Moldovan să vină în vizită mâine (că timpul ne presează), la viitorul spital Covid 19, să vadă la faţa locului ce şi cum, să ne spună în faţă, nouă personalului, că suntem în siguranţă, că aici se pot trata părinţii, bunicii, vecinii, prietenii...şi ceilaţi cetăţeni ai judeţului BN. Eventual să îşi aleagă un pat..pentru că aici se vor trata pacienţii cu covid 19, în prima linie, şi se pare că acest virus nu ţine cont de vârstă, sex, culoare politică, rang, funcţie. Se pare că acest virus face ce ştie el mai bine: muşcă din toţi şi posibil să nu vă ocolească nici pe dumneavoastră.

O să va arăt, domnule Moldovan, şi cele două paturi dotate cu oxigen,din secţia noastră,că atât avem.

Vă rog să va luaţi cu dumneavoastră şi nişte prieteni de la judeţ...poate îşi aleg şi ei un pat!

O să aveţi pe conştiinţă un judeţ întreg cu această decizie a ministerului...informaţi-i cum stă treaba şi schimbaţi strategia că nu e timp de pierdut.Nu va spălaţi pe mâini şi nu aruncaţi mata în curtea altuia.
Spitalul asta s-a săturat de cerşit de la voi,ani de zile nici nu aţi ştiut de existenţa lui şi acum brusc...îl faceţi Covid.”

În urma postării (joi, 26 martie), preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud a vizitat spitalul din Năsăud şi a explicat faptul că decizia de a-l transforma în spital COVID-19 nu-i aparţine. Este o decizie a Ministerului Sănătăţii.

Şi prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a declarat pentru „Adevărul” că, în acest moment, nu este luată nicio decizie clară pentru transformarea acestui spital într-unul unde să fie trataţi pacienţi cu COVID-19. Toţi cei infectaţi cu coronavirus vor merge la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa, unde este amenajată o secţie specială, iar autorităţile lucrează acum pentru amenajarea unei alte secţii pentru pacienţii infectaţi, la o unitate sanitară situată pe strada Alba-Iulia din municipiul Bistriţa.

Prefectul subliniază că discuţia despre Spitalul din Năsăud a pornit de la faptul că Ministerul Sănătăţii a întocmit o listă cu nume de spitale din toată ţara care ar putea fi transformate în spitale COVID-19, dar niciodată nu s-a emis o decizie concretă.

Pe aceeaşi temă:

Armata şi Poliţia patrulează pe străzile din Bistriţa-Năsăud. Amenzi de zeci de mii de lei, în 24 de ore

Un parlamentar român a donat 10.000 de lei unui spital. „Nu sunt poze din tinereţe, ci indemnizaţia pe o lună“ 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

ovidiu preda
28.03.2020, 08:59:14

Ii chemi la pat? Vezi ca unii vor intelege aiurea

-11 (17 voturi)
ovidiu preda
28.03.2020, 09:06:03

Mai ales ca ai zis sa-si aduca si prietenii....istetul de moldovan sa nu creada ca e convocat la o sedinta de bdsm cu masti, halate etc

-6 (10 voturi)
samurai _x
28.03.2020, 09:08:10

decidentii local trebuei sa primeasca anii de Puscarie direct proportional cu numarul de - morti deciziile lor vor fi cuantificate dupa in locul lor as achizitona din banii personali masti, manusir, combinezzoane, si viziere biohazard iar 80% din foldurile locale ar trebui date catre sistemul de sanantate, ventilatioare dac e vreunul inetlgent inlocuieste ce a pus prin coniliul judetean in posturi ( incompteneti) si creeaza think tankuri locale cu oameni inteligenti din diverse domenii in special aramat si sanatate care sa il povatuiasca0- daca nu e terminat ...

+4 (6 voturi)
Maximilian Vladimir
28.03.2020, 09:25:35

Situatia este generala in toate spitalele, nu sunt masti, manusi, halate, cagule, dar vorbim mult la tv si spunem ca avem ca facem REALITATEA este foarte SUMBRA. Nu cred ca si-ar ori nimeni sa fie in locul cadrelor medicale, in special al asistentelor si infirmierelor, care stau cel mai mult prin saloane cu bolnavii, fara sa fie protejate de echipamentele mult discutate la TV de politicienii corupti. PNL, poate ne explica si noua de ce(banuim ca ua pastrat-o pentru ca era bine conectata la contractele cu companiile internationale de produse framaceutice si echipamnete medicale, mai pe romaneste cu ea discutau si ea era omul de incredere princare se imparteau comisoanele/ spagile catre conducerea ministerului sau partidului aflat la putere) au tinut-o in functie de secretar general al Ministrului Snatatii pe GORGETA BUMBAC la MInisterul Sanataii, dar si de ce DNA n-a facut nimic cu ea desi Parchetul de pe langa ICCJ incepuse o ancheta in 2013, care s-a finalizat prin promovare. Nu s-a schimbat nimic, toti vor sa se imbogateasca, chiar daca mor oamenii, chiar daca cei care trebuiau si erau obligati sa o faca, respectiv sa asigure rezerva si stocul de materiale in caz de situatii de urgenta n-au facut-o, chiar daca DNA, cu ai sai procurori investigheaza, chestii mai marunte nu se ating de marii RECHINI din Sanatate si Transporturi. De ce? pentru ca ar insemna sa loveasca in companiile internationale farmaceutice, ceea ce nu se face in Romania anului 2020.

+2 (6 voturi)
Musceleanu
28.03.2020, 09:26:20

Scenarii reale: Ce se întâmplă dacă rămânem acasă un an ?!! Când și cum facem ca comunitatea să meargă din nou fără a supraîncărca spitale cu pacienți cu corona? Aceasta este una dintre problemele care se dezbat în zilele noastre. O majoritate din afara guvernului a cerut guvernului să prezinte o strategie de ieșire din închiderea epidemiei Scenariu # 1: Vom rămâne acasă un an ?: - Consecințe asupra sănătății - Implicații financiare Depe acum Guvernul poate si TREBUIE sa organizeze / facilita linii de productie pentru echipament modern medical , echipament de spitalizare, ventilatie medicala, echipamente de protectie pentru cadre medicale . Speculanti particulari pot fi tinuti departe deoarece interesul national este pe linia intiia .!!!!!!

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (29)