Psiholog, despre preocupările zilnice ale oamenilor: „Când mai facem curăţenie generală şi în mintea noastră?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul ar trebui să fie o perioadă a curăţirii sufleteşti, dublată de una alimentară. Psihologii atrag atenţia că la fel de necesară este şi o repriză de curăţire a minţii.

Crăciunul este una dintre cele mai aşteptate sărbători creştine. Totodată, potrivit psihologilor, este o perioadă extrem de agitată, în care suntem preocupaţi să facem rost de bani pentru o masă îmbelşugată să facem curăţenie. Cu alte cuvinte, în perioada postului, românii sunt preocupaţi cu supravieţuirea, crede psihologul Daniela Dragne Macarie.

„Când să mai facem curăţenie generală şi în mintea noastră? E prea mult, am putea spune. E prea greu. Nici nu-i necesar. Cu atâtea pe cap, sufletul şi mintea pot să mai aştepte, zicem noi, iar în vremea asta guniul se acumulează, ne încarcă, ne chinuie şi ne face din ce în ce mai ocupaţi. În această perioadă este lăudabilă introducerea postului în viaţa noastră, însă uităm că postul nu se referă doar la restricţii alimentare. E nevoie să fim foarte atenţi la gândurile noastre, la comportamentul nostrum faţă de propria persoană şi faţă de ceilalţi”, precizeză psihologul Daniela Dragne Macarie.

Potrivit specialistului, putem face această „curăţenie” a minţii noastre seara, înainte de a închide ochii. Preţ de câteva minute trebuie căutate „mizeriile” şi aruncate.

„Calea spre sufletul vostru va fi mai liberă, devniţi mai receptivi la impulsurile superioare ale fiinţei, veţi crea conexiunea cu divinitatea.Veţi simţi prospeţimea şi parfumul iubirii ce v alumina şi înfrumuseţa chipul vostru. Zâmbetul va emana seninătate, încredere şi dragoste”, ne mai recomandă psihologul. 

Vă mai recomandăm:

10 semne care spun că muncim prea mult. Cum se manifestă surmenajul

Trei exerciţii care ne ajută să traversăm cu bine atacul de panică. Tehnica respiraţiei în patru timpi

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite