Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Raed Arafat, despre plimbarea de 250 de kilometri a basarabeanului împuşcat lângă Bistriţa: „Nu intră nici în proceduri, nici în bun-simţ“

0
16 Apr 2018 11:49:18
Autor: Bianca Sara Gavrilă
Bărbatul a fost plimbat 250 de kilometri, cu gloanţele în el FOTO: Adevărul/Arhivă
Bărbatul a fost plimbat 250 de kilometri, cu gloanţele în el FOTO: Adevărul/Arhivă

Sâmbătă, tânărul din Republica Moldova care a fost împuşcat de 6 ori de un conaţional, într-o localitate situată la 10 kilometri de municipiul Bistriţa, a fost plimbat cu ambulanţa aproape 250 de kilometri, între spitalele din Bistriţa şi Cluj-Napoca. Raed Arafat a criticat dur decizia medicilor clujeni de a-l trimite pe tânăr înapoi la Bistriţa.

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 03:30, un basarabean de 31 de ani, a fost găsit de un agricultor, plin de sânge pe un câmp din localitatea Cepari. Acesta fusese împuşcat de un conaţional de 6 ori, trei dintre gloanţe fiind reţinute în corp. 
 
Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa în jurul orei 05:15, iar după câteva ore, medicii din Bistriţa au decis transferul la Clinica de Chirurgie Vasculară Cluj-Napoca, întrucât au bănuit că unul dintre gloanţe a provocat o leziune vasculară importantă. Tânărul a parcurs 120 de kilometri până în Cluj-Napoca, cu o ambulanţă cu medic. 
 
„La prima evaluare CT s-a ridicat suspiciunea unei leziuni vasculare importante, de arteră brahială, motiv pentru care s-a solicitat o evaluare de specialitate, la Clinica de Chirurgie Vasculară din Cluj-Napoca”, explică purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari.
 
Cele trei gloanţe reţinute în corp se aflau în zona cervicală, toracică şi a braţului stâng. 
 

După 250 de kilometri pe drumuri, tânărul a fost operat

 
Medicii clujeni au ajuns la concluzia că niciunul dintre cele trei gloanţe reţinute în corp nu au provocat leziuni vasculare importante şi au refuzat să îl opereze. Medicii nu l-au trimis la o altă clinică clujeană pentru operaţia de înlăturare a proiectilelor, ci înapoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, de unde venise. 
 
Astfel, bărbatul a mai parcurs 120 de kilometri până la Bistriţa, cu trei gloanţe în corp. Sâmbătă seara, o echipă pluridisciplinară de medici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa l-a operat, cu succes, pe basarabean. 
 
Acesta se află încă internat, sub pază şi supraveghere, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, la Terapie Intensivă. Tânărul este stabil hemodinamic, conştient şi cooperant, iar viaţa nu îi este pusă în pericol.
 
La o zi după această plimbare între spitale, care l-ar fi putut costa viaţa pe basarabean, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă vine cu o reacţie şi spune că medicii clujeni nu au dat dovadă de bun-simţ şi că protocoalele pe care aceştia trebuiau să le urmeze nu prevăd aşa ceva.
 
„Aşa ceva nu se face! Aceasta este o practică total neobişnuită, ca un pacient cu trei gloanţe în el să ajungă la un centru universitar, să fie pus în ambulanţă şi trimis înapoi. Nu intră nici în proceduri, nu intră nici în bunul simţ cel puţin, să iei un pacient de acest gen şi să-l trimiţi la o distanţă de 100 de kilometri, cu ambulanţa. Nu e ok”, a precizat Raed Arafat, pentru Ştirile ProTv
 
Duminică, tânărul a fost vizitat de sora şi tatăl său, care au putut să ajungă la el abia după ce au dat declaraţii la poliţie şi după ce oamenii legii şi-au dat acordul.
 
Cei doi, care au venit din Republica Moldova, pentru a-l vedea pe Vadim, au petrecut în jur de o oră în spital, după care au părăsit unitatea medicală, cu o maşină a Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Nici tatăl şi nici sora victimei nu au vrut să comenteze nimic despre cele întâmplate. 
 

Vă mai recomandăm:

 
Tânărul împuşcat în Bistriţa este un popular fotograf din Odessa. Ce spun apropiaţii săi despre incidentul bizar
 
Coşmarul unui agricultor din Bistriţa care-şi ara terenul la 3.00 noaptea: a găsit un om bântuind pe dealuri după ce a fost împuşcat de şase ori

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările