Reţeta secretă de mici dezvăluită de un bucătar din Bistriţa. Cum să prepari cei mai gustoşi şi sănătoşi mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţete de mici. Cu siguranţă micii reprezintă cea mai comună şi reprezentativă mâncare tradiţională românească. Cum pregătim însă cei mai gustoşi şi sănătoşi mici? Printre secretele dezvăluite de bucătari se numără carnea lăsată la scurs înainte să fie tocată, supa de oase şi slănina de porc.

Bucătarul Marica Gheorghe ne dezvăluie cea mai gustoasă şi cea mai sănătoasă reţetă de mici, cu care, cu siguranţă ne vom impresiona musafirii. Pentru a obţine două kilograme de pastă de mici avem nevoie de:

  • un kilogram de carne proaspătă de vită, netocată,
  • 500 de grame de carne de oaie
  • 500 de grame de slănină de porc proaspătă
  • 200 de mililitri de supă de oase, concentrată, obţinută prin fierberea preţ de 4-5 ore a oaselor (ţine locul gelatinei folosite în industria de profil)
  • 10 grame de bicarbonat
  • cimbru şi sare şi piper după gust

Reţete de mici. Carnea, lăsată la zvântat

„Carnea pe care o folosim la mici trebuie lăsată la zvântat, la scurs, o zi, să scăpăm de sânge, după care le tocăm toate cât mai fin şi mai lăsăm amestecul în frigider încă o zi”, ne dezvăluie bucătarul Marica Gheorghe.

Acesta mai spune că putem să adăugăm la această reţetă verdeaţă, boia iute sau ardei iute, în funcţie de preferinţe. De asemenea, amatorii de usturoi pot să folosească şi zeamă de usturoi, obţinută din usturoi tocat mărunt amestecat cu puţină sare şi cu 40 de mililitri de apă, strecurat mai apoi printr-un tifon.

Potrivit bucătarului, trebuie să fim atenţi şi la grătar, focul trebuie să fie domol, iar micii nu trebuie nici ei învârtiţi de zeci de ori. Focul, dacă este prea puternic, este domolit cu cenuşă sau nisip şi nu cu apă cum se obişnuieşte.
   

gratare timisoara

Pentru a avea nişte mici bine prăjiţi nu avem nevoie de mai mult de 15 minute, timp în care îi învârtim doar de două ori şi de patru ori dacă îi preferăm niţel mai prăjiţi.

„Ideal ar fi să îi formăm cu ajutorul unei maşini de făcut cârnaţ şi să folosim piper negru proaspăt măcinat, atunci pe loc, cum făceau bunicii noştri la ţară”, ne mai dezvăluie câteva dintre secrete Marica Gheorghe.

Reţete de mici. Atenţie la culoarea cărnii

Bucătarul mai dezvăluie faptul că prea puţini mai folosesc această reţetă de mici, tocmai pentru că nu face rabat la calitate şi deci nici la costuri şi nu include niciun conservant sau aditiv alimentar. Carnea va rezista doar 48 de ore, nu câteva luni cum este cazul celei din supermarket.

Întrebat cum trebuie să alegem carnea din supermarket dacă totuşi nu avem timp să o preparăm acasă, Marica Gheorghe ne sfătuieşte să fim foarte atenţi la culoare.

„Carnea trebuie să fie rozalie şi nu prea colorată, pentru că cea colorată tare are cu siguranţă coloranţi. Trebuie să ne ferim şi de cea albicioasă, pentru că aceea conţine multă grăsime”, mai spune bucătarul Marica Gheorghe.

Vă mai recomandăm:

Brânza de burduf: cum se prepară şi cum să recunoşti celebra brânză românească făcută după reţete de sute de ani, în inima munţilor

Bulbii de crin de munte, florile de soc, fructele de slăbănog din „cămara” Munţilor Rodnei dau gust bucătăriei tradiţionale de sute de ani

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

   

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite