Scandalurile care au zguduit Poliţia bistriţeană. De la poker virtual pe calculatoarele instituţiei la consum şi trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud

2010 a fost anul scandalurilor în IPJ Bistriţa-Năsăud. După ce chiar şeful IPJ şi adjunctul său au fost acuzaţi că jucau poker de pe calculatoarele instituţiei, în acelaşi an, un jandarm, un angajat al ISU şi un poliţist au fost acuzaţi de consum şi trafic de droguri de mare risc. Nici 2013 nu a fost ferit de „incidente”, doi agenţi din Năsăud fiind trimişi în judecată pentru că au cumpărat la negru carburant furat.

Unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri întors pe toate feţele de presa centrală şi locală l-a avut în centru tocmai pe un fost şef al IPJ BN şi pe un adjunct al acestuia.

În toamna anului 2010, o anchetă a Ministerului Afacerilor Interne a scos în evidenţă faptul că comisarul-şef Ioan Sidor Bodescu şi adjunctul său comisarul Florin Nicula au jucat poker de pe calculatoarele de serviciu, pariind pe zeci de mii de dolari.

Pasiunea celor doi pentru pokerul virtual a ieşit la iveală în urma unui control dispus de ministrul de Interne, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de poliţiştii din Bistriţa-Năsăud.

În urma acestui incident, ambii au fost nevoiţi să-şi prezinte demisiile. Acest incident nu a însemnat însă terminarea carierei de om al legii pentru cei doi. Sidor Bodescu a fost numit şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul IPJ BN, fiind anul trecut chiar în cărţi pentru şefia SRI, potrivit Gazeta de Bistriţa.

În acelaşi an, tot în toamnă, IPJ Bistriţa-Năsăud era implicat într-un alt scandal. 10 persoane, printre care un poliţist de la Ordine Publică şi un jandarm erau reţinute, fiind acuzate de consum şi trafic de droguri de risc şi de mare risc. Acuzaţiile îl vizau şi pe un angajat al ISU Bistriţa.

Cei zece făceau parte dintr-un grup infracţional, acuzat de trafic de canabis, rezină de canabis şi mefedronă, cunoscută sub numele de „sare de baie”. Gruparea îşi procura drogurile din Spania şi Ungaria şi le comercializa în România.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Obrejan, subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Ionel Tomoioagă, poliţist la ordine publică şi Florin Mitruţ, angajat al ISU Bistriţa vindeau „sare de baie”.

În 2013, un alt incident neplăcut păta Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Doi agenţi din cadrul Poliţiei Năsăud erau anchetaţi şi trimişi în judecată pentru că mai bine de jumătate de an au achiziţionat motorină la negru de la hoţii de carburant.

Agenţii de poliţie sunt cercetaţi pentru tăinuire şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce în cursul anului 2013 au cumpărat motorină despre care se ştia că este furată din staţia CFR Năsăud, fără a sesiza faptele de furt.

Această anchetă a dus la cercetarea a încă 16 persoane implicate în furtul şi valorificarea carburantului. Motorina era furată din vagoanele cisternă care aparţineau companiei Lukoil România.

Vă mai recomandăm:

Oamenii legii transformaţi în ”oamenii şpăgii” la Botoşani. Cap de afiş este un şef de post care închidea ochii la orice tip de infracţiune pentru preţul corect

Povestea poliţistei “violate” Melania Renghea, scandalul ce a zguduit Poliţia Olt şi Ministerul de Interne


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite