Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Top 10 cele mai bizare nume de străzi alese chiar de localnici. Cum au ajuns bistriţenii să cheme taxiul pe Aleea Fotbaliştilor sau pe Strada Galaxiei

0
14 Oct 2015 08:57:03
Autor: Bianca Sara Gavrilă
Unul dintre cartierele Bistriţei s-a pricopsit cu un nume inedit de stradă: „Aleea Fotbaliştilor” FOTO: Google maps
Unul dintre cartierele Bistriţei s-a pricopsit cu un nume inedit de stradă: „Aleea Fotbaliştilor” FOTO: Google maps

Deşi pare greu de crezut, bistriţenii au ajuns să cheme taxiul pe Aleea Fotbaliştilor sau Strada Galaxiei. Denumirile de străzi care ne duc cu gândul la floră şi faună, precum şi la astonomie au început să ia locul în ultimii ani numelor de scriitori sau inventatori. Culmea, cei care aleg aceste nume sunt tocmai locuitorii oraşului.

Listele cu scriitori, inventatori, botanişti şi generali care dau numele străzilor din Bistriţa par să se fi epuizat. Aşa că Primăria Bistriţa a apelat la imaginaţia locuitorilor săi, care s-au dovedit a fi cel puţin inventivi, luând la rând flora, fauna şi chiar şi astronomia.

Astfel, bistriţenii se văd nevoiţi să cheme taxiul pe Aleea Fotbaliştilor, Strada Făzănăriei, a Galaxiei sau a Iederei. Deşi pare greu de crezut, bistriţenii şi-au dat acordul pentru aceste nume „inedite” de străzi şi chiar le-au ales.

„Cei care aleg numele de străzi sunt bistriţenii. Cei care locuiesc pe strada respectivă sunt şi ei întrebaţi, iar mai apoi, numele sunt votate în Consiliul Local”, ne explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti.

Cu alte cuvinte, cei care locuiesc pe străzile respective daca nu sunt în spatele acestor denumiri idioate îşi dau acordul pentru ele. Mai mult, peste 20 de reprezentanţi ai Primăriei Bistriţa îşi dau şi ei acordul pentru ele, în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Cele mai multe nume „inedite” de străzi le întâlnim în noile zone de locuit, dar şi în cartierele aparţinătoare unde au fost amenajate străzi în ultimii ani.

Adevărul.ro a întocmit un Top 10 al celor mai idioate nume de străzi cu care s-au pricopsit bistriţenii.

1.    Aleea Fotbaliştilor – nume ales în anul 2011


2.    Strada Făzănăriei – nume ales în anul 2007


3.    Aleea Iederei – nume ales în 2007


4.    Strada Asfinţitului – nume ales în 2011


5.    Strada Cameliei – nume ales în 2009


6.    Strada Cătinei – nume ales în anul 2014


7.    Strada Însorită – nume ales în 2011


8.    Aleea Jupiter – nume ales în anul 2009


9.    Strada Muzicii – nume ales în anul 2013


10.   Strada Sub Coasă – nume ales în 2014

Un bistriţean a vrut ca o stradă să-i poarte numele...

Având în vedere faptul că legislaţia nu le interzice bistriţenilor să „împrumute” străzilor propriul nume, acesta va fi probabil următorul pas, mai ales că există un precedent.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, în urmă cu mai bine de 10 ani, un individ a vrut să dea numele său unei străzi. Atunci, Consiliul Local i-a cerut bistriţeanului o justificare, iar omul şi-a motivat intenţia cu faptul că un strămoş de-al său, care se nume la fel, a făcut gesturi memorabile pentru orăşelul din inima Transilvaniei, motiv pentru care merită ca o stradă să fie numită după el. Consiliul Local nu s-a lăsat convins de aceste argumente şi nu a validat acest nume de stradă.

Vă mai recomandăm:

Cele mai amuzante nume de localităţi din România: cum reuşeşte să te facă să te ruşinezi numele unei comune bistriţene


VIDEO Totul despre Spermezeu, cea mai „ruşinoasă“ comună din Bistriţa-Năsăud. Legătura dintre numele localităţii şi... testosteron

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările