Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Top 10 filme motivaţionale care nu trebuie ratate. Clasamentul întocmit de clienţii celebrei platforme imdb.com

0
13 Oct 2015 02:04:21
Autor: Bianca Sara Gavrilă
„The Pursuit of Happyness” e unul dintre cele mai recomandate filme motivaţionale FOTO abcofsuccess.com
„The Pursuit of Happyness” e unul dintre cele mai recomandate filme motivaţionale FOTO abcofsuccess.com

Filmele încadrate în categoria "motivaţional" sunt recomandate chiar şi de către psihologi pentru îmbunăţăţirea unei situaţii cu potenţial neplăcut. „Adevărul“ vă prezintă cele mai populare filme, potrivit clasamentului întocmit pe platforma imdb.com.

Este incredibil efectul pe care îl poate avea asupra psihicului un film sau o carte motivaţională. Filmele motivaţionale pot reprezenta o unealtă care ne poate ajuta să ne îmbunătăţim viaţa. Acestea însă nu sunt suficiente pentru a face o schimbare în viaţa noastră, susţin psihologii.

„Depinde ce înţelegem prin motivaţional. Dacă acestea au mesaje foarte pozitive, însă nu oferă şi soluţii concrete pentru a ajunge la anumite obiective, acestea nu prea ajută. Dacă, în schimb, aceste filme te trimit să cauţi şi alte informaţii şi să faci paşi în a-ţi schimba viaţa, atunci ajutorul lor poate fi real”, explică psihologul Adela Moldovan.

Specialistul atrage însă atenţia asupra faptului că deşi pare paradoxal, filmele cu mesaje pozitive pot să ne facă şi rău. Putem să ne simţim foarte bine şi motivaţi pe moment, imediat după vizionarea filmului, însă dacă nu mergem mai departe şi nu urmăm drumul pe care-l presupune schimbarea, putem să ajungem să fim dezamăgiţi de propria persoană şi atunci respectiva peliculă ne face mai mult rău decât bine.

„De multe ori ne lipsesc resursele pentru a face aceste schimbări (...). E important să ne dorim, să fim motivaţi, dar să adaptăm aceste dorinţe la resursele pe care le avem şi la realitate. E un drum de urmat şi acolo e mai greu”, completează Adela Moldovan.

adevarul.ro a întocmit o listă cu top 10 filme motivaţionale, recomandate de utilizatorii IMDB.com, care te pot ajută să îţi schimbi viaţa.

1.    The Pursuit of Happyness – Filmul apărut în 2006 se bazează pe o poveste reală, prezentând viaţa lui Christopher Gardner. Acesta a investit destul de serios într-un dispozitiv, care nu se vinde nici pe departe la fel de bine cum s-ar fi aşteptat bărbatul. În timp ce Christopher caută metode pentru a-şi vinde produsul, soţia îl părăseşte, îşi pierde casa şi se vede nevoit să locuiască pe străzi alături de fiul său.

2.    Invictus – regizat de Clint Eastwood, spune povestea campionatului de rugby din Africa de Sud, desfăşurat în 1995. A fost realizat după cartea „Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game That Changed a Nation”.

3.    The Bucket List – este povestea a doi bărbaţi bolnavi de cancer în fază terminală. Aceştia se decid ca înainte de a muri să scrie o listă cu ultimele lucruri pe care vor să le facă şi îşi îndeplinesc rând pe rând, fiecare dorinţă.

4.    Forrest Gump - este povestea unui om cu un grad scăzut de inteligenţă, care, în ciuda handicapului său a reuşit să realizeze lucruri măreţe de-a lungul vieţii, luptând să-şi depăşească defectele.

5.    A beautiful mind - este drama unui matematician, care pune la punct o teorie economică şi devine cunoscut în lumea matematicienilor. Ascensiunea sa este „umbrită” de schizofrenie, boală căreia reuşeşte să îi facă faţă cu ajutorul soţiei sale. Chiar în timp ce matematicianul se luptă cu boala, acesta primeşte premiul Nobel pentru activitatea sa.

6.    La vita e bella - arată puterea atitudinii pozitive şi a imaginaţiei pentru a rezista celor mai grele condiţii date de cel de-al Doilea Război Mondial. Filmul  are în palmares mai multe premii Oscar.

7.    The Pianist – este bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann şi spune povestea unui strălucit pianist polonez, care, din cauza originii sale evreieşti este forţat ca, pe timpul ocupaţiei naziste, să ducă o viaţă de fugar, reuşind astfel să scape de deportare. Pianistul reuşeşte să fugă din ghetoul din Varşovia, petrecând ani buni ascunzându-se printre ruinele oraşului.

8.    Seven Pounds – spune povestea unui om care, marcat de vina după o greşeală făcută în trecut, se hotărăşte să ajute 7 persoane.

9.    127 Hours – este ecranizarea poveştii reale a alpinistului Aron Ralston, care încearcă să supravieţuiască, după ce un bolovan a căzut şi i-a zdrobit braţul, blocându-l într-un canion din Utah. Acesta reuşeşte să învingă foamea, setea, dar şi durerea.

10.    Eat, Pray, Love – spune povestea lui Liz Gilbert, care are tot ce şi-ar putea dori o femeie: un soţ, o casă, o carieră de succes. Proaspăt divorţată, aceasta iese din zona de confort, riscând tot pentru a-şi schimba viaţa. Reuşeşte asta cu ajutorul unei călătorii în jurul lumii. Găseşte fericirea adusă de mâncare în Italia, cea adusă de rugăciune în India şi dragostea adevărată în Bali.

Vă mai recomandăm:

TOP Filmele cele mai tari bat miliardul de dolari: ce lungmetraje au ajuns la încasări-record FOTO

Salvaţi soldatul Mark!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările