Top 8 metode prin care hoţii află când să spargă o locuinţă. De ce trebuie să rogi vecinul să-ţi ridice facturile cât lipseşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nişte „trucuri” pe cât de banale, pe atât de eficiente ne pot scăpa de hoţi atunci când lipsim de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp. Printre recomandările poliţiştilor se numără plecarea discretă de acasă, fără postări pe Facebook.

Precum orice carieră şi cea de hoţ a evoluat de-a lungul timpului. Unii hoţi au ajuns să fie atât de bine pregătiţi, încât reuşesc să „ghicească” locuinţele goale după doar câteva indicii. 

Pentru a ne feri de aceşti „profesionişti”, poliţiştii ne recomandă să apelăm şi noi la trucuri simple care să nu dea de gândit celor care ar vrea să ne lase fără bunurile de valoare atunci când plecăm de acasă. 

Împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud am întocmit cele mai eficiente 8 trucuri pentru a ţine hoţii la distanţă:

1. Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă, să supravegheze perimetrul locuinţei şi să ia la întrebări persoanele necunoscute care sună la uşă. 

2. Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile, nu postaţi această informaţie pe reţelele de socializare

3. Lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta musafirii nepoftiţi. 

4. Obiectele de valoarea mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă când plecaţi. De asemenea, nu vă lăudaţi pe reţelele de socializare cu sumele deţinute. 

5. Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie.

6. Când vă aflaţi în locuinţă, ţineţi permanent uşa închisă cu cheia, deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte.

7. Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitaţi-le şi nu le permiteţi accesul în locuinţă. 

8. Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţia persoanelor care se prezintă drept reprezentanţi ai unor instituţii publice. 

Vă mai recomandăm:

Cât de mult vă ajutaţi copilul dacă îl învăţaţi reguli de circulaţie. Noţiunile banale îl pot scăpa de o tragedie 

"Ghid de supravieţuire" al poliţiştilor pentru Sărbătoarea Sfintei Maria. Atenţie la radare şi la hoţi!

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite