Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

Umbrelele multicolore din centru sfidează Consiliul Local Bistriţa

0
24 Jun 2011 11:04:58
Autor: adevarul
Terasele de pe pietonal ai umbrele în toate culorile
Terasele de pe pietonal ai umbrele în toate culorile

Niciunul dintre proprietarii de terase de pe pietonalul Liviu Rebreanu nu s-au conformat regulementului adoptat de Consiliul Local în privinţa umbrelelor de la mese. Deşi a trecut mai bine de o lună de la deschiderea teraselor Poliţia Locală nu a luat nicio măsură şi nu a dat nicio amendă, regulementul rămânând să fie adoptat doar pe hârtie fără a fi pus în practică.

Odată cu venirea verii pietonalul Liviu Rebreanu a fost împânzit cu terase care sunt foarte populate atât ziua cât mai ales seara de bistriţeni dornici să bea o bere sau o cafea în aer liber. Pentru a îmbunătăţii aspectul urbanistic al locului, consilierii locali au decis în şedinţa ordinară din luna martie, atuci când au adoptat regulementul de funcţionare a agenţilor comerciali din zona istorică a oraşului, ca toate umbrelele teraselor de pe pietonal să aibă aceeaşi culoare şi toate piesele de mobilier trebuie să fie la fel.

Din luna aprilie de când a intrat în vigoare noul regulement, niciuna dintre terasele care s-au deschis pe pietonal nu a respectat această prevedere, fiecare având umbrele de la sponsorii care le aduc băuturi, fie că este vorba de alcool sau de sucuri. Florin Frandeş, şeful Poliţiei Locale spune că încă nu au făcut controale pe această temă, dar că este dificil să sancţioneze agenţii comerciali pentru că şi aşa le este foarte greu. „Ar trebui să aplicăm amenzi şi oricum agenţilor le este destul de dificil. În plus nu ştim când ar trebui să intre în vigoare acest articol deoarece nu a făcut parte din regulementul iniţial şi a fost introdus de consilierii locali în timpul şedinţei fără a fi analizat înainte de către noi", a explicat Frandeş.

Singurul hotărât să ia atitudine în acest caz este proaspătul viceprimar Andrei Rusu, care susţine că va cere inspecţiei în Construcţii să ia atitudine. „Ştiu că este greu pentru agenţii comerciali, că ei au mobilierul primit de la sponsori şi că i-ar costa foarte mult să-i obligăm să îşi facă unul nou, dar regulementul este unul comun pentru toată lumea şi ar trebui respectat. Noi românii suntem foarte buni atunci când este vorba să facem legi, dar nu şi atunci când trebuie să le respectăm. Voi cere Inspecţiei în Construcţii să ia măsuri, să facă verificări şi măcar să le pună în vedere agenţilor comerciali faptul că trebuie să se conformeze şi în acest caz regulamentului de funcţionare", susţine Rusu.

Gabriel Roşca, proprietarul unei terase din centru spune că a încercat să se conformeze. „Atâta timp cât nu există un model prestabilit pe care să-l urmăm am făcut aşa cum am considerat de cuviinţă. Am ales o culoare pală pentru umbrele, dar nu am renunţat la sponsorii noştri cu care avem contract de publicitate", susţine proprietarul restaurantului Central.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările