Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Candidat PNL la o primărie din Bistriţa, achitat după ce a lovit o femeie. „Acţiunile lui au fost necesare”

3
22 Sep 2020 13:29:23
Autor: Ştefan Lică
Beudean a fost fotografiat în timp ce se năpustea asupra femeii, furios pe aceasta. FOTO Bistriţeanul
Beudean a fost fotografiat în timp ce se năpustea asupra femeii, furios pe aceasta. FOTO Bistriţeanul

Jenor Beudean, candidat al PNL pentru postul de primar în localitatea bistriţeană Şieu-Odorhei a fost surprins de un fotograf în timp ce îmbrâncea şi lovea o femeie chiar pe stradă, în miezul zilei. Totuşi, el a fost achitat în instanţă, iar acum poate candida fără probleme.

Jenor Beudean îi face „concurenţă” colegului său de partid, primarul PNL Traian Ogâgău din Sângeorz Băi, care stârnit revolta în spaţiul public după ce şi-a umilit fata şi şi-a terorizat familia. Doar că acţiunile lui Beudean, candidat din partea PNL pentru Primăria Şieu Odorhei, nu sunt îndreptate împotriva propriei familii, ci se războieşte cu pietonii, atunci când se află la volanul maşinii sale. 
 
Totul s-a întâmplat în 2016, când Nicoleta Constantinescu a traversat pe Bulevardul Independenţei din Bistriţa, moment în care pe la mijloc s-a făcut roşu, iar un autoturism a oprit brusc şi a claxonat-o, notează Bistriţeanul.
 
Femeia a reacţionat şi a lovit autoturismul în care se afla liberalul. Acesta s-a dat jos din maşină, urmărit-o pe trotuar, unde a îmbrâncit-o şi a lovit-o, după cum arată şi certificatul medico-legal prezentat de bistriţeancă în faţa judecătorilor şi pozele făcute de un trecător.
 
Procurorii l-au trimis în judecată pe Jenor Beudean pentru lovire şi alte violenţe. Fapta sa a fost dezavuată într-o primă fază de către colegii din PNL Bistriţa-Năsăud. Beudean a fost anunţat că nu mai face parte din partid. Câteva luni mai târziu, când s-au stins ecourile scandalului, organizaţia judeţeană PNL a revenit la sentimente mai bune şi l-a reprimit în partid.
 
 
„A fost un an destul de greu pentru mine. Poate că cei din afara partidului şi chiar unii din partid mi-au plâns de milă. Nu este cazul, pentru că în momentul în care ai prieteni, ai o echipă, nu te simţi singur şi treci mai uşor peste aceste probleme. Probleme care, să spunem, ţi le oferă viaţa. M-am reînscris în partid”, declara Beudean după ce a fost reprimit în partid. 
 
Liberalul a susţinut că este nevinovat şi că este victima unei înscenări. Nu a spus însă despre ce „înscenare” este vorba şi nici ce motive s-ar afla în faţa unei adevărate conspiraţii împotriva sa.
 
„Cu plângerea la poliţie s-a terminat, în sensul în care acolo, în zonă, a fost o cameră care a filmat acel incident. Mie mi-au dat soluţia de renunţare, adică propunere de renunţare la urmărirea penală. Nu avem de ce să ne împăcăm, eu nu eram vinovat, Am ştiut din capul locului că sunt nevinovat, Bineînţeles că a fost un linşaj mediatic din partea doamnei, am fost urmărit în acea zi de un fotograf profesionist. Ei mă urmăreau pentru altceva, aia a fost o chestie doar”, a mai afirmat Beudean.
 

Ce scuze i-au găsit judecătorii

Iar veştile bune pentru candidatul bătăuş nu s-au oprit aici. Numai că, la 4 ani distanţă, instanţa vine cu o decizie neaşteptată, la fel cum modalitatea în care îşi motivează judecătorul decizia este surprinzătoare.  
 
Judecătorul consideră că gestul femeii de a lovi maşina este flagrant, iar Beudean avea dreptul să „urmărească, să prindă şi să reţină făptuitorul şi să îl predea de îndată organelor de urmărire penală. (…) Probatoriul cauzei atestă fără dubii că inculpatul nu a dorit decât prinderea inculpatei şi predarea acesteia către organele de ordine publică”, se arată în motivarea sentinţei.
 
Beudean a fost fotografiat din momentul în care a abordat-o pe femeie şi până când a îmbrâncit-o şi a lovit-o
 
De asemenea, judecătorul mai susţine că „acţiunile inculpatului s-au rezumat la prinderea de haine a inculpatei şi tragerea acesteia în scopul predării către organele de ordine publică, aceste acţiuni fiind necesare şi proporţionale cu scopul de prindere şi predare a inculpatei. Contrar afirmaţiilor acuzării, care preia declaraţiile părţii vătămate, probatoriul cauzei nu atestă lovirea inculpatei Constantinescu Nicoleta Loredana, nici în zona feţei, nici în zona membrelor”.
 
Deşi femeia avea certificat medico-legal care atestă că a fost lovită, judecătorul a găsit şi pentru asta o explicaţie. El consideră că urmele de pe faţa femeii ar fi putut fi cauzate de... dentist, întrucât aceasta se întorcea de la un cabinet de stomatologie în momentul incidentului: „Nu există probe că leziunile traumatice evaluate prin zile de îngrijiri medicale au fost cauzate de inculpat, şi respectiv acţiunile exercitate de către inculpat asupra părţii vătămate nu întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni”.
 
Decizia nu este definitivă, iar procurorii au atacat-o deja. Totuşi, pentru Beudean, decizia favorabilă vine exact atunci când avea nevoie, înaintea alegerilor. El va putea astfel să se prezinte în faţa alegătorilor pe 27 septembrie, cu şanse reale de a fi ales primarul localităţii Şieu Odorhei
 
Vă mai recomandăm şi:
 
„Isprăvile“ primarului smintit care-şi terorizează şi umileşte familia: „Linişteşte-te, nu mai plânge, că te bate şi mai tare”
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Vintila Dascalita
22.09.2020, 13:54:36

Atitudinea primarului nu e scuzabila, dar si mie mi-a lovit de mult masina o tuta care traversa pe rosu cu o sacosa. A lovit in parbriz, in sacosa avea o sticla iar parbrizul meu s-a spart. Nu e corect, dar ti se cam urca sangele la cap. In cazul meu, eu am ramas cu parbrizul spart, iar ea a ramas cu parerea ca mai poate face asta si alta data.

+1 (1 vot)
imsi imsi
22.09.2020, 14:51:37

Sa fi fost un psd ist sa fi vazut atunci cum pnl usr joianis chemau Haga la tf , ONU si medicii fara frontiere sa ancheteze. Asa libelalii au voie sa deea in toti si n toate ei sunt prietenii justitiei care devine mai putin ooarba, se uita pe sub naframa etc. Deunazi il auzzeam pe urmasul ilegalistului Parvulescu cum ii plingea de mila lui Portocala ca cum mai poate ala sa fabrice probe cind il sperie sectia speciala.

-7 (11 voturi)
kevin hoher
22.09.2020, 15:45:04

Tara de cimpanzei salbatici. Trebuia sa-i ia numarul de la masina si sa-l dea in judecata. Putea avea dovada pentru ca orice intersectie semnalizata este si filmata. In tarile calde era bun de puscarie pentru cel putin 2 ani. La Rummminica este bun de Primar. Ptiu!

-7 (11 voturi)
Modifică Setările