Bistriţa

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Interviu cu regizorul filmului „Wild Carpathia“: „Oamenii să vină să viziteze România când se transformă în ţinutul de gheaţă“

0
28 Jan 2019 16:24:53
Autor: Bianca Sara Gavrilă
Charley Ottley a promovat ţara noastră deja în 4 documentare FOTO: Oana Matei
Charley Ottley a promovat ţara noastră deja în 4 documentare FOTO: Oana Matei

În această perioadă, jurnalistul britanic Charley Ottley filmează în România pentru ultima parte a documentarului „Wild Carpathia”. Aceasta este dedicată iernii, iar printre momentele surprinse în documentar se numără Crăciunul în Maramureş, dar şi un inedit concurs de atelaje canine, desfăşurat în Pasul Tihuţa.

Weekendul acesta, jurnalistul britanic Charley Ottley s-a aflat în Pasul Tihuţa, unde a filmat pentru ultima parte a documentarului de promovare a României „Wild Carpathia”. 
 
În documentar vor fi incluse şi secvenţe cu Concursul Internaţional de Atelaje Canine „Drumul Romanilor”, desfăşurat weekendul acesta în Pasul Tihuţa. Entuziasmat peste măsură, Charley Ottley a precizat că turiştii ar trebui să vină în România inclusiv pentru a experimenta asemenea sporturi inedite, precum plimbări sau sprinturi cu atelaje canine. 
 
Printre momentele surprinse de jurnalistul britanic se numără şi Crăciunul în Maramureş, dar şi peisaje superbe de iarnă din Harghita. Acesta a mai spus că urmează să mai filmeze pentru ultima parte a documentarului şi la Sibiu.
 
Ultima parte a documentarului este dedicată tocmai iernii, jurnalistul invitându-i pe turişti să se bucure de frumuseţea acestui anotimp în România. 
 
„Aceasta este ultima parte a documentarelor Wild Carpathia – White Carpathia. Vrem să promovăm România prin intermediul iernii, să ne arătăm oamenilor ce loc minunat este de vizitat în timpul lunilor de iarnă. De asemenea, vrem să atragem atenţia asupra protejării animalelor sălbatice, a ecosistemului şi a patrimoniului ţării. Putem să le spunem şi să îi încurajăm pe oamenii din străinătate să vină să vadă România când se transformă într-un ţinut de gheaţă. Desigur este o ţară ce merită vizitată în orice moment al anului, nu doar iarna”, a declarat Charley Ottley. 
 
Acesta a mărturisit că din lipsă de fonduri, cei care muncesc la acest proiect sunt practic voluntari. Până la finalizarea proiectului, jurnalistul speră să adune fondurile necesare cu ajutorul donaţiilor şi sponsorilor.
 
 

România  - promovată în 4 documentare spectaculoase

„White Carpathia” este cea de-a cincea parte a seriei de documentare „Wild Carpathia”. Charlei Ottley a devenit unul dintre ambasadorii României în lume cu aceste documentare care surprind spiritul şi frumuseţea ţării.
 
Ideea evidenţierii peisajelor naturale ale României lumii întregi a apărut în 2011, când Ottley a fost invitat de ONG-ul European Nature Trust să ne viziteze ţara. Atunci, acesta a fost convins pe loc să facă un documentar despre ţara noastră, în care să prezinte o viziune unică despre cultura bogată şi frumuseţea României.
 
Primul documentar s-a concentrat pe zonele naturale ale României, pe sate, pe munţi şi pe păduri, dar şi pe speciile de animale care încă se regăsesc în munţii ţării noastre. 
 
Cea de-a doua parte s-a concentrat pe Delta Dunării, iar cea de-a treia parte pe Maramureş şi Bucovina. Partea a patra a fost numită „Seasons of Change” şi a presupus o parcurgere a celor patru anotimpuri. 
 

Vă mai recomandăm:

Jurnalistul britanic care a făcut România celebră în toată lumea: „Mulţi străini au idei preconcepute şi nu realizează ce destinaţie fantastică este România“
 
VIDEO Dobrogea fascinantă, cu frumuseţea ei sălbatică, descoperită de jurnalistul Charlie Ottley în seria „Flavours of Romania“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările