11.000 de euro donaţi în contul Ceraselei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia tinerei urmează să primească astăzi banii colectaţi de la botoşăneni prin urnele din magazinele Fidelio. Cerasela are în continuare nevoie de sprijin deoarece în următoarea perioadă va merge de mai multe ori la Bucureşti pentru a-şi completa o serie de analize cerute de specialiştii austrieci.

De acum o lună, când „Adevărul“ a lansat campania „S-o ajutăm pe Cerasela să respire“, sute de botoşăneni au oferit din puţinul lor tinerei de 19 ani din Răuseni, care are nevoie de un transplant pulmonar. În conturile deschise de Alexandrina Mihovici (mama Ceraselei) s-au strâns peste 11.000 de euro.

„Ne-a ajutat foarte multă lume şi nu ne vine să credem că am ajuns aşa departe. Am reuşit să facem şi consultaţia la Viena. Acum aşteptăm răspunsul celor de la Ministerul Sănătăţii, dacă îi vor da sau nu finanţare pentru transplantul pulmonar pe care fata mea trebuie să îl facă în străinătate“, a declarat emoţionată Alexandrina Mihovici.

5.600 de lei strânşi de Protopopiatul Botoşani

Ultimul virament în cont a fost făcut de către Protopopiatul Botoşani. Este vorba despre peste 5.600 de lei strânşi în urma apelului lansat de protopopul Lucian Leonte către parohiile din judeţ. Numeroşi enoriaşi au răspuns prin donaţii. „Am depus în contul familiei sumele pe care le-am strâns până acum. De îndată ce se vor mai aduna bani prin parohii, noi vom depune banii în contul deschis de familie pentru Cerasela“, a declarat preotul Lucian Leonte. În următoarea perioadă, familia Mihovici va avea alte cheltuieli de suportat privind o serie de deplasări la Bucureşti, deoarece specialiştii din Viena au nevoie de un set de analize medicale în vederea transplantului pulmonar. Investigaţiile vor fi făcute la o clinică particulară din Bucureşti, condusă de medicul Liviu Bivolan, care a rămas impresionat de cazul tinerei şi doreşte să o ajute.

Astăzi, mama Ceraselei urmează să se prezinte în cele cinci puncte ale magazinelor Fidelio pentru a intra în posesia sumelor donate în urne de cumpărători. Reprezentanţii Fidelio au fost cei care au avut ideea amplasării urnelor în magazine.

Botoşănenii pot dona în continuare
Cerasela Mihovici suferă de fibroză pulmonară idiopatică, iar singura ei şansă la viaţă atârnă de un transplant pulmonar ce costă în jur de 120.000 de euro. Cei care au posibilitatea să o sprijine pe tânăra de 19 ani pot depune bani în conturile deschise pe numele Alexandrinei Mihovici, la BCR, filiala Truşeşti: în lei - RO 30 RNCB 0047 1090 8551 0003 şi în euro: RO 03 RNCB 0047 1090 8551 0004, Cod SWIFT: RNCBROBU.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite