Botoşani

articolul anterior articolul urmator

„Artişti pentru un artist. Toţi pentru unul“. Campanie umanitară dedicată actorului botoşănean Volin Costin

0
4 Feb 2016 15:35:32
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Actorii teatrului din Botoşani au organizat o campanie umanitară pentru a-şi ajuta colegul FOTO Cosmin Zamfirache
Actorii teatrului din Botoşani au organizat o campanie umanitară pentru a-şi ajuta colegul FOTO Cosmin Zamfirache

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani au iniţiat o campanie umanitară dedicată artistului Volin Costin. Actorul botoşănean a suferit un atac vascular cerebral şi are nevoie de o operaţie costisitoare pentru a-şi reveni. Actori din toată ţara au desfăşurat campanii asemănătoare.

Actorul Volin Costin este un artist reprezentativ al ultimilor 20 de ani în Moldova. Volin s-a preschimbat şi metamorfozat de atâtea ori în faţa a mii de spectatori din Botoşani, Iaşi , Oradea şi în multe alte teatre din ţară şi străinătate. S-a indentificat cu meseria sa, a suferit şi  s-a bucurat pentru cultura botoşăneană, a râs şi a plâns odată cu spectacorii care-l aplaudau. 
 
A format prin exemplul său tineri actori  şi a încercat să readucă strălucirea de odinioară, strălucirea pe care o merită teatrul botoşănean, cu o istorie de aproape 200 de ani. Actorul care obişnuia să-i facă pe spectactori să trăiască poveştile personajelor sale, s-a prăbuşit, acum un an, secerat. A fost victima unui accident cerebral vascular. 
 
”Artişti pentru un artist”
 
Pentru a-l face pe Volin să revină pe scenă şi să aducă din nou simţire, bucurie şi artă, actorii teatrului botoşănean au demarat o campanie umanitară. Şi asta fiindcă artistul botoşănean are nevoie de o operaţie care ar putea să-i salveze viaţa dar şi să-l ajute substanţial să-şi revină. Campania actorilor botoşăneni se numeşte ”Artişti pentru un artist-Toţi pentru unul” şi a fost demarată de aproximativ o săptămână. Concret se va juca un spectacol de teatru, comedia ”Bani din cer” în regia lui Alexandru Vasilache, iar banii încasaţi pe vânzarea biletelor vor fi donaţi pentru intervenţia chirurgicală necesară actorului Volin Costin. 
Actorul Volin Costin FOTO Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoşani 
 
Actorii botoşăneni îi invită pe toţi cei care s-au lăsat cuceriţi de magia artistică a lui Volin să vină la spectacol şi să contribuie la însănătoşirea artistului botoşănean. Volin ne-a fost şi coleg şi prieten foarte apropiat, un om cu adevărat de teatru ce merită toată atenţia şi susţinerea şi nu doar a colegilor, a instituţiei, ci şi a publicului pe care l-a servit cu devotament timp de 21 de ani pe scena teatrului din Botoşani. 
 
Fapte care se cuvin a fi răsplătite cu puţinul pe care-l putem oferi noi acum”, a precizat Marius Rogojinschi, actor al Teatrului ”Mihai Eminescu„ din Botoşani. Colegii lui Volin Costin sunt implicaţi încă de la început în această campanie şi tot ceea ce speră este ca colegul şi partenerul lor de scenă să-şi revină cât mai repede. Volin Costin interpretând alături de tânărul actor Alexandru Dobinciuc FOTO btonline.com
 
” Mă gândeam acum că Volin nu mai e Costin, putem să-i schimbăm numele de familie în Volin al nostru, are nevoie de noi mai mult ca niciodată acum, chiar şi de susţinere morală. Volin a făcut foarte multe pentru oraşul ăsta şi pentru noi”, a precizat şi actriţa Gina Pătraşcu. Spectacolul va avea loc duminică 7 februarie 2016, de la ora 18.00 la Casa Tineretului din municipiul Botoşani. Spectacolul va fi jucat de actorii Teatrului ”Mihai Eminescu„ din Botoşani. 
 
Cine este Volin Costin
 
Volin Costin are în spate o carieră de actor de peste 21 de ani şi a fost implicat în proiecte artistice majore fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi actori botoşăneni din ultimii 20 de ani. A jucat numeroase roluri pe scena Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoşani,  a Teatrului Naţional ”Vasile Alecsandri„ din Iaşi dar şi a Teatrului de Stat din Oradea. A colindat cu spectacolele sale ţara şi o parte din Europa.  A fost nominalizat la numeroase premii naţionale de teatru dar şi ca actor al anului. Volin Costin este şi director artistic al Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoşani.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
VIDEO Moment emoţionant: actorii Ioana Bulcă şi Constantin Codrescu, din nou împreună, la 60 de ani de la premiera filmului „La moara cu noroc”
 
Levente Molnár, un actor fără fiţe la Oscar
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii