Botoşani

articolul anterior articolul urmator

Bombă COVID-19 în nordul României. Peste 26 de infectaţi într-un singur centru social

0
24 Sep 2020 14:52:42
Autor: Cosmin Pătraşcu Zamfirache
Cei infectaţi de la Dersca au fost aduşi la spital FOTO botosaneanul.ro
Cei infectaţi de la Dersca au fost aduşi la spital FOTO botosaneanul.ro

Explozie de îmbolnăviri cu COVID-19 la un centru pentru adulţi cu dizabilităţi din judeţul Botoşani. Nu mai puţin de 26 persoane au fost depistate pozitiv la SARS-COV 2 în ultima săptămână. Toţi au fost duşi cu ambulanţa la spital.

În comuna Dersca, judeţul Botoşani a izbucnit un adevărat focar de infecţie cu SARS-COV 2. Nu mai puţin de 26 de persoane au fost deja infectate şi duse la spital cu ambulanţa. Focarul se manifestă într-un centru social pentru persoane adulte cu dizabilităţi. Din numărul total de cazuri, 21 sunt persoane cu dizabilităţi iar 5 sunt angajaţi ai centrului. 

Primele cazuri au fost înregistrate săptămâna trecută, fiind vorba de 7 persoane, trei angajaţi şi patru beneficiari. Săptămâna aceasta în urma testărilor au mai fost depistate încă 19 infectaţi cu SARS-COV 2. Toţi au fost duşi spital. Niciunul nu prezintă simptome. Centrul de la Dersca va fi închis pentru 48 de ore şi va fi dezinfectat.

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
Anchetă la Cluj după închiderea unui liceu din cauza a 4 cazuri pozitive COVID-19: „Nu e acceptabil să se ia măsuri în nume personal”
 
Curtea de Conturi Europeană: Impactul pandemiei de COVID-19 depăşeşte cu mult impactul crizei datoriilor suverane dintre 2008 şi 2012

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările