Botoşănenii înfruntă criza în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii de dans spun că afacerea le merge mai bine ca niciodată. Părinţii vor să-şi scape odraslele de capcana internetului.

Instructorii de dans primesc zilnic solicitări din partea părinţilor care vor să-şi înscrie copiii la cursurile lor. „Acum am peste 150 de cursanţi, dintre care 130 sunt copii şi zilnic mai apar câte trei-patru persoane care vor să-şi înscrie copiii la astfel de cursuri“, a spus Andreea Trufaşu, instructor de dans. Motivele invocate de părinţi sunt dorinţa lor de a-şi „dezlipi“ copilul de calculator sau să participe la spectacole televizate.

70% sunt copii

Dansatorii în devenire au vârste cuprinse între trei ani şi „până la cât îi ţin picioarele“, spun instructorii. Însă peste 70% dintre cursanţi sunt copii şi adolescenţi. Chiar dacă banii nu îi dau afară din casă, părinţii fac sacrificii în numele dansului numai ca să-şi scape copiii de ispite nedorite.

„Decât să stea la calculator cu orele, mai bine învaţă cum să danseze sau să facă un sport. Fiica mea are mai mulţi ani de când ia cursuri de dans şi în ultima perioadă mai toţi părinţii pe care îi cunosc au copiii daţi fie la cursuri de dans, fie la arte marţiale sau muzică. Mai am un fiu care face arte marţiale“, a spus Elena Vasiliu, mamă a doi copii. Creşterea interesului pentru arta dansului porneşte de la spectacolele de dans din Botoşani, tot mai numeroase de la o lună la alta, dar şi de la emisiunile TV. Numeroşi copii susţin că au fost inspiraţi de emisiunea „Dansez pentru tine“.

Cursuri de 12 ore

„Am început dansul pentru a avea o ocupaţie în timpul liber şi apoi am văzut cum se mişcă cei din emisiunea «Dansez pentru tine». Acum fac 12 ore de dans pe săptămână“, a spus Andreea Isac (9 ani), o mică dansatoare care a început să-şi facă o colecţie cu medaliile câştigate la competiţii.

Partenerul ei, Andrei Harez (11 ani) a ajuns să înveţe arta dansului după ce a rămas captivat de mişcările dansatorilor prezentaţi la TV. Specialiştii protecţiei copilului şi psihologii susţin că astfel de metode de ocupare a timpului liber ar putea reduce din comportamentul antisocial al tinerilor din ziua de astăzi.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite